Buna ziua,
La evaluarea ofertei financiare a singurului ofertan admis in cadrul unei cereri de oferte, pentru atribuirea unui contract de furnizare produse, se constata ca pretul ofertei este mult sub 85% din valoarea estimata. Se cer clarificari conform art.202 din OUG 34/2006 si art 36-1 din 925/2006. La termenul stabilit se primeste o clarificare foarte evaziva, in care se comunica doar ca preturile furnizorilor si salariile angajatilor sunt confidentiale si sa iau in considerare ca firma este serioasa si are alte contracte cu autoritati contractante. Pot sa il resping direct,ca oferta neconforma , deoarece informatiile prezentate nu justifica pretul ,sau sa ii mai cer odata clarificari?
Da, inacceptabila. Scuze.
Dar, este gresit daca mai cer inca odata clarificari pentru acelasi lucru, explicandu-i mai clar ce vreau , cu articolul din lege citat? Am scris in solicitarea de clarificari articolele din lege in baza carora cer acest lucru, dar evident ca nu le-a cautat si citit , sau daca le-a citit nu vrea sa fie mai explicit de cat a fost. As vrea sa fiu sigura ca din rea vointa nu imi da informatiile necesare. Dar nici sa am probleme cu aplicarea legii din cauza ofertantului nu as vrea.
Multumesc.
Ramane la latitudinea dvs.
Puteti cere clarificari pana aveti certitudinea unui raspuns din care sa rezulte clar daca ofertantul poate justifica sau nu pretul.
Ca o parere, daca raspunsul este ambiguu, puteti sa mai cereti clarificari. Daca vi s-a raspuns clar ca nu poate prezenta anumite elemente componente ale pretului, inseamna ca nu le poate justifica si aveti dreptul sa-l respingeti, declarandu-i oferta inacceptabila conf. art .36, alin.1 lit.f din HG925 .
Art. 36-1 din HG 925/2006 nu se refera doar la licitatia deschisa ?(face parte din cap. IV sectiunea 1 licitatia deschisa), la procedura cerere de oferta nu este prevazut (sectiunea VI cap. IV ).
Ramane in schimb art.202 din OUG 34/2006 referitor la pret neobisnuit de scazut, care este de aplicare generala. Dar acest lucru inseamna ca achizitorul in cadrul procedurii de cerere de oferta are dreptul de apreciere daca pretul este neobisnuit de scazut si chiar daca este mai putin de 85% din valoarea estimata sa nu ceara clarificari? Art.36-1 din HG 925/2006 se refera la 85% din valoarea estimata doar in cazul licitatiei deschise.
dimiv tin sa te contrazic. conform art. 63 alin 1, din HG 925/2006, ,,dupa transmiterea invitatiei de participare, regulile aplicabile procedurii de cerere de oferte sunt similare cu cele prevazute la art 32-29, pentru aplicarea licitatiei deschise" deci inclusiv art 36
Cum e cu 85%?
Jurist TM
Potrivit prevederilor OUG 925/2006 actualizata, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut raportat la ce urmeaza a se executa, furniza sau presta, ... (vezi toată discuția)