avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Anexa 8- reglare evidenta fiscala in urma unui control ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Anexa 8- reglare evidenta fiscala in urma unui control de fond

Buna ziua.Poate sa ma ajute cineva cu lamuriri in ceea ce priveste reglarea fisei fiscale cu cea din evidentele contabile ?Am avut control de fond,in urma caruia , printre altele,s-a descoperit ca in anul 2003,in evidenta fiscala nu s-a tinut cont de tva efectiv restituita cumparatorilor straini ,desi in decontul de tva a fost inregistrat corect la randul 25 .Acest lucru a dus la majorarea obligatiei de plata ,in loc de micsorarea ei,urmata bineinteles de majorari si penalitati.In urma controlului s-a intocmit anexa 8,pentru reglarea neconcordantelor intre evidenta fiscala si cea contabila.Dar suma respectiva a fost considerata "de rambursat"la data efectuarii controlului, nu la mai 2003,chiar daca greseala a fost a lor, nu a noastra.In schimb, sumele calculate suplimentar( nu au luat in considerare niste facturi din 2004,deci s-a recalculat tva si impozit pe profit),au fost repuse la data la care ar fi fost scadente la plata,adica in 2004.Practic am platit majorari si pentru greselile lor si pentru ale noastre.Am inteles ca normele pentru aceasta anexa 8 se regasesc in Ordinul Presedintelui ANAF 1722/2004,modificat prin Ordinul Presedintelui ANAF 1991/2005.Nu le-am gasit in Monitorul Oficial si am inteles ca de fapt sunt niste ordine interne.Dar nu ar trebui sa stim si noi, contribuabilii ?Ca e vorba de banii nostri,in fond.Daca ma poate lamuri cineva,multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 11:20, 21 Februarie 2009
Cautati pe siteul MF - ANAF.
Aveti dreptul conform Codului de procedura fiscala sa faceti contestatie.:wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari facturi emise de societati inactive !!! florin_again florin_again Care este raspunderea administratorului unei societati comerciale pentru inregistrarea unor facturi emise de societati inactive in valoare de peste zece mii ... (vezi toată discuția)
Decizie civila pentru anularea actului de control privind tva cryss8 cryss8 am si eu o intrebare, societatea la care lucrez a dedus tva-ul aferent cheltuielilor reperzetand servicii de cazare si achizitii de cartele telefonice pentru ... (vezi toată discuția)
Cine poate estima o obligatie fiscala? carymen carymen buna ziua! stie cineva daca un expert contabil poate estima o obligatie fiscala, in cadrul unui raport de expertiza in lipsa unei evidente contabile sau numai ... (vezi toată discuția)