Buna ziua.Poate sa ma ajute cineva cu lamuriri in ceea ce priveste reglarea fisei fiscale cu cea din evidentele contabile ?Am avut control de fond,in urma caruia , printre altele,s-a descoperit ca in anul 2003,in evidenta fiscala nu s-a tinut cont de tva efectiv restituita cumparatorilor straini ,desi in decontul de tva a fost inregistrat corect la randul 25 .Acest lucru a dus la majorarea obligatiei de plata ,in loc de micsorarea ei,urmata bineinteles de majorari si penalitati.In urma controlului s-a intocmit anexa 8,pentru reglarea neconcordantelor intre evidenta fiscala si cea contabila.Dar suma respectiva a fost considerata "de rambursat"la data efectuarii controlului, nu la mai 2003,chiar daca greseala a fost a lor, nu a noastra.In schimb, sumele calculate suplimentar( nu au luat in considerare niste facturi din 2004,deci s-a recalculat tva si impozit pe profit),au fost repuse la data la care ar fi fost scadente la plata,adica in 2004.Practic am platit majorari si pentru greselile lor si pentru ale noastre.Am inteles ca normele pentru aceasta anexa 8 se regasesc in Ordinul Presedintelui ANAF 1722/2004,modificat prin Ordinul Presedintelui ANAF 1991/2005.Nu le-am gasit in Monitorul Oficial si am inteles ca de fapt sunt niste ordine interne.Dar nu ar trebui sa stim si noi, contribuabilii ?Ca e vorba de banii nostri,in fond.Daca ma poate lamuri cineva,multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
ContSters42967 , utilizator
11:20, 21 Februarie 2009