avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Proceduri succesorale.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Proceduri succesorale.

Tatal meu impreuna cu 3 frati sunt in indiviziune pe o casa + teren, insa tata a decedat :(si as dori sa intru in drepturi, dar nu doresc sa fiu in indiviziune cu ceilalti unchi ai mei pentru ca dansii nu dau concurs la ceea ce doresc:training:. Cum se poate acest lucru?

Multumesc anticipat, Costy Stanescu, Rm. Valcea:)
Cel mai recent răspuns: dana13 , utilizator 12:44, 14 Martie 2013
La ce data a decedat tatal dvs? In functie de data decesului se aplica noul sau vechiul cod civil.
Initial trebuie sa apelati la procedura medierii, daca in urma acesteia nu ajungeti la un rezultat apelati la instanta de judecata, formulati actiune ce are ca obiect iesirea din indiviziune, desigur cu un certificat de calitate mostenitor, in prelabil care sa va justifice legitimarea procesuala.
Tatal meu a decedat in noiembrie 2012.
Tatal meu in 1994 a divortat de mama mea, eu nu am locuit cu tatal meu si nu am in posesie acte privind calitatea mea de mostenitor al sau. Singurele acte care le detin sunt buletinul si cerfticatul meu de nastere. In aceasta situatie cum pot iesi din invidiviziune?

Multumesc anticipat, Costy Stanescu
Mai intai solicitati un duplicat al certificatului de deces al tatalui dvs, solicitarea dvs o puteti face cu actul de identitate si certificatul de nastere, dupa care va adresati biroului notarial competent avand in vedere ultimul domiciliu al defunctului.

Alte discuții în legătură

Refuz de recunoastere a calității de mostenitor de catre actuala familie tatălui meu icpopescu icpopescu eu sunt fiul din prima căsătorie a tatălui meu care a decedat acum un an de zile, iar familia actuala refuza sa ma invite la masa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire liviu_alin liviu_alin Buna ziua, As avea si eu o intrebare in legatura cu o mostenire. Ce ar trebui sa fac sa imi primesc partea din mostenire dupa decesul mamei? Daca nu ma ... (vezi toată discuția)
Succesiune DR a avut patru copii, toti casatoriti. Unul dintre fii a decedat in 2003. Sotia lui traieste. DR a decedat in martie 2005. Una dintre fiice a decedat ... (vezi toată discuția)