avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

Buna ziua,
As avea si eu o intrebare in legatura cu o mostenire.
Ce ar trebui sa fac sa imi primesc partea din mostenire dupa decesul mamei? Daca nu ma insel, trebuie sa se imparta la copii si la sot ( tatal ).
Ce ma sfatuiti sa fac.
Astept un raspuns.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: TheThunder49 , utilizator 21:47, 27 Iulie 2014
deschideti succesiunea la notar si impartiti averea mamei... din partea mamei de avere, care este in procent de 50% din ce au parintii vostrii, sotul supravetuitor primeste un sfert iar copii, indiferent de numarul lor, primesc toti 3 sferturi... asa, sotul supravetuitor va avea 5/8 din averea comuna si voi copii 3/8... daca sunteti singurul copil acesta e procentul ce va revine... daca mai aveti frati impartiti in mod egal intre voi cele 3/8 din avere
Trebuie deschisa procedura de succesiune la un notariat de catre unul dintre mostenitori (sotul supravietuitor, copii).
Trebuie prezentate actele de identitate ale mostenitorilor, certificatul de deces, certificat de casatorie, certificatele de nastere, acte de propritate unde apare persoana decedata.
Impreuna cu aceste documente mergeti impreuna cu ceilalti mostenitori si solicitati dezbaterea succesiunii. Vor fi nevoie de 2 martori care sa o fi cunoscut pe mama dvs. (vecini) si care sa confirme sau sa infirme daca au cunostinta sau nu despre existenta si altor prezumtivi mostenitori. Daca nu sunt, atunci mostenitorii vor fi sotul supravietor si copii.
Multumesc de raspuns, dar daca sotul ( tatal ) nu vrea sa ne dea aceste acte? (certificat de casatorie, contractul de la casa )?
Cu incheierea de la notar veti merge la instanta unde veti plati 3% taxa la valoarea mostenirii.
De pe acte se pot obtine duplicate.
Recomand dezbaterea pe cale judiciara in cazul acesta.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
TheThunder49, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Succesiune Maryzin Maryzin Buna ziua! As dori și eu câteva răspunsuri la niște situații legate de o succesiune, moștenire. Tatăl meu a fost căsătorit cu mama mea 45 de ani, ... (vezi toată discuția)
Succesiune ChiritescuLidia ChiritescuLidia cum se imparte masa succesorala(casa) intre sotul supravietuitor si copii sotului decedat in cazul in care copii sunt numai ai sotului decedat, si averea este ... (vezi toată discuția)