avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate

Am fost pensionat anticipat in martie 2012, in 20 septembrie 2012 am suferit o amputatie de gamba. Ce trebuie sa fac sa obtin pensie de invaliditate si ce acte trebuiesc ???
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:27, 12 Martie 2013
Drepturile de pensie de invaliditate se acorda indiferent de stagiul de cotizare realizat in sistemul public de pensii, in conditiile existentei unei decizii de incardare intr-un grad de invaliditate. Astfel, potrivit prevederilor art. 71 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pentru evaluarea capacitatii de munca, cererea si documentele medicale ale solicitantului se depun la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca din cadrul casei teritoriale de pensii competente, in functie de domiciliul solicitantului.
In urma examinarii clinice si analizarii documentelor medicale, medicul expert al asigurarilor sociale completeaza raportul de expertiza medicala a capacitatii de munca si emite decizia medicala asupra capacitatii de munca.


H.G.257/2011

.

Art. 76
(1) Actele la care se face referire la art. 103 alin. (2) din lege sunt, dupa caz:

b) pentru pensia de invaliditate:
• cerere pentru inscrierea la pensie (anexa nr. 7);
• actele mentionate la lit. a);
• decizia medicala asupra capacitatii de munca (original);
• adeverinta din care sa rezulte data incetarii platii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca/copia ultimului certificat de concediu medical sau, dupa caz, adeverinta din care sa rezulte data incetarii calitatii de asigurat (original);
• copie a formularului pentru inregistrarea accidentului de munca (FIAM) sau copie a fisei de declarare a cazului de boala profesionala BP2 pentru accident de munca, respectiv boala profesionala;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru dosarul de pensie de invaliditate Hendrix Hendrix Va rog frumos, lista completa cu documente necesare depunerii dosarului de pensie de invaliditate la casa locala de pensii. (vezi toată discuția)
Pensionare de boala in urma unui grav accident opreaflori opreaflori O persoana care este administrator de bloc a suferit un accident cu multe traume craniene .Doctorii nu dau multe sperante de a reveni la persoana dinainte . ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate irinamunteanu irinamunteanu am sacroielita ,ulcer, am 53 ani ,. ma pot pensiona pe caz de boala? cum se calculeaza pensia de boala? (vezi toată discuția)