As vrea sa aflu va rog daca cumva suspendarile contractului de munca , concediile de studii si contractul de munca facut doar pe 2 ore de munca afecteaza la pensiei? In prezent am 27 de ani de munca..dar as vrea sa aflu un raspuns daca se poate pentru viitor.
Si daca ptr a-mi depune actele ptr somaj se ia in calcul o suspendare a contractului pe o luna de zile?
Multumesc anticipat
Suspendările c.i.m. pentru ce s-au efectuat ? ... concedii medicale, CFP etc.
Abrogarea dispozitiilor fostului art.103 alin. (3) din Codul muncii are drept consecinta faptul ca stagiul de cotizare la sistemul public de asigurari sociale va urma modul de calcul reglementat de Legea nr. 263/2010, care este cel stipulat pentru cazul contractului de munca cu durata integrala.
Din dispozitiile art.106 din Codul muncii rezulta ca timpul partial al contractului de munca nu influenteaza stagiul de cotizare la sistemul public de pensii, acestea avand acelaşi regim cu cel aplicabil contractului de munca cu timp integral.
Art.34 din Legea nr.76/2002: (1 ind.2) Pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare prevăzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncă cu timp parţial.
La un c.i.m. cu timp partial de 2 ore/zi nu puteti beneficia de somaj ... nu este indeplinita conditia stagiului minim de cotizare pentru somaj --- minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj.
concediile de studii nu afecteaza stagiul de cotizare , suspendarile c.i.m. si perioadele de 2 ore/ zi afecteaza in sensul ca salariatul a cotizat raportat la orele lucrate.
pentru somaj in vederea beneficierii ajutorului de somaj stiu ca trebuie sa fi lucrat min 12 luni consecutiv anterior solicitarii somajului , deci o intrerupere de o luna in acest interval in ultimele 12 luni va afecta .
.....
pentru somaj in vederea beneficierii ajutorului de somaj stiu ca trebuie sa fi lucrat min 12 luni consecutiv anterior solicitarii somajului , deci o intrerupere de o luna in acest interval in ultimele 12 luni va afecta .
Angajat cu 4 ore
myr
daca sunt la un program de 4 ore pe zi ce dezavantaje voi avea in caz de ,boala,somaj,pensionare?patronul sa nu plateasca la stat ,imi zice ca nu ma afecteaza ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii
Nefertary
Buna ziua,
As dori sa stiu daca dupa ce am semnat un contract de munca pe durata nedeterminata de 8 ore si am lucrat cu acest program 8 luni, seful imi ... (vezi toată discuția)