avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Scutire la plata infiintarii SC - asociat handicap ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Scutire la plata infiintarii SC - asociat handicap grad II

Sunt o persoana cu handicap Accentuat, Gradul II si as vrea sa stiu ca facilitati as avea la infiintarea unei societati. Raspunsurile primite pana acum au fost ambigue si nimeni nu stie sa-mi dea un raspuns concret. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: udin , utilizator 15:34, 12 Martie 2013
L nr 448/2006 republicata Facilitati

Art. 24. - Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii;
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.
"Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice nu se datorează de către persoanele cu handicap grav sau accentuat şi de persoanele încadrate în gradul I de invaliditate."
Extras din Codul Fiscal, vezi aici mai multe :[ link extern ] /
Legea 448, la " facilitati" este clara in acest sens. Mai trebuie sa fie si aplicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap, beneficiaza de reducerea impozitului pentru locuinta ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva: Am o ruda care are un copil incadrat in gradul 2 de invaliditate, handicap accentuat, are si ... (vezi toată discuția)
Legea handicapului (448/2006) Corina-Maria Corina-Maria Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap accentuat si permanent. Intrebarea mea se leaga de un subiect despre care am mai citit pe internet (ultimul articol din ... (vezi toată discuția)
Scutire la impozit persoana cu handicap negru daniel negru daniel Buna seara asi dori sa stiu daca pot sa fiu scutit de plata impozitului pe casa si teren, daca sunt persoana cu handicap gradu accentuat dar nu sunt propietar ... (vezi toată discuția)