avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Legea handicapului (448/2006)
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Legea handicapului (448/2006)

Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap accentuat si permanent. Intrebarea mea se leaga de un subiect despre care am mai citit pe internet (ultimul articol din luna mai 2015) dar care lasa raspunsul in "coada de peste". Desi ar trebui sa fie clar ca lumina zilei. Prin urmare: scutirea de impozit pe cladire si teren, potrivit legii mai sus mentionate suna pentru ce anume? daca eu as avea inca un apartament sau un teren,in afara de apartamentul la care nu platesc impozit voi fi scutita de impozit pentru o a doua proprietate, sau nu?:O Pentru ca in lege am inteles ca nu se specifica numarul cladirilor sau a terenurilor. Multumesc pentru atentie
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:58, 18 Martie 2016
Facilitatile prevazute de art.26 din Legea 448/2006 au fost abrogate de pct. 5 al alin. (1) al art. 502 din LEGEA nr. 227 din 8 septembrie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 688 din 10 septembrie 2015.

Nu se datorează impozit/taxă pe teren pentru terenul aferent clădirii de domiciliu, aflat în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat și a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate. (art.464 alin.1 lit.t C.fisc.)

Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat și a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanților legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat și ai minorilor încadrați în gradul I de invaliditate.(art.456 alin.1lit.t din CodulFiscal)
Conform dispozitii in vigoare=codul fiscal si normele de aplicare ale acestora,se acorda facilitatea scutirii de la plata impozitului aferent casa/teren -numai pentru domiciliul stabil al solicitantului care face dovada detinerii de decizie/certificat incadrare in grad accentuat sau grav de handicap
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap cristid64 cristid64 Buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si in urma cu o saptamana primaria orasului TARGU MURES mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite locale persoana cu handicap accentuat trandanus trandanus buna ziua.doresc sa stiu daca sunt scutit de impozitul pe teren si casa (fiind persoana cu handicap accentuat ) si in ce procent. nu inteleg notiunea de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire si teren trandanus trandanus buna ziua. doresc sa va intreb urmatoarele ; am o locuinta (casa ) cu teren , sunt o persoana cu handicap accentuat si cand am fost sa platesc impozitul mi ... (vezi toată discuția)