buna ziua,
ma chinui de cateva ore sa-i dau de cap la decl 101, va rog ajutati-ma unde trebuie sa trec amortizarea, am urmatoarele sume:
total venituri =222978
total ch = 221523
ch neded = 9800
profit brut = 1455
rezerva legala = 40
profit impozab = 11215.04
impoz pe profit 1794.41
si amortizare 6811 = 1892.85 lei
unde trec aceasta amotizare la fiscala sau contabila?, daca o adaug nu-mi mai da sumele (11215), va rog un sfat
va multumesc
daca trec si colo si colo nu-mi mai da impozitul pe profit corect, in ch de exploatare este inslusa si amortizarea, trebuie sa o scad?am incercat in toate felurile, amortizarea este nedeductibila?va multumesc pt ajutor
Daca o treceti la rd.14 este o deducere.Trecand-o si la rd.29,este nedeductibila.Deducerea
se scade,nedeductibila se adauga,deci = 0. Considerand amortizarea fiscala egala cu cea contabila,treceti suma acesteia la ambele randuri si totul este ok. Tocmai pentru ca amortizarea pare a fi deductibila fiscal,aceasta se trece la ambele randuri.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.