avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit ramas dupa o persoana decedata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit ramas dupa o persoana decedata

Buna ziua !

Am o problema: Sotia mea si cu mine am facut un credit la o banca la care ea a fost titular si eu coplatitor. In urma cu o luna sotia a decedat, boala cumplita.

Intreb acum: acest credit o sa-mi vina mie sa-l platesc ? Eu sunt salariat. Nu am posibilitate sa platesc rata actuala. Banca ma obliga sa platesc, fiind coplatitor ?

Daca nu pot plati, o sa-mi vina poprire pe salariu ? Sau cum ?

Intreb toate astea pentru ca vreau sa merg la banca cu certificatul de deces si sa fiu cat de cat informat cu ce variante am.

O sa incerc si cu banca dar la salariul meu nu imi acorda refinantare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: vladgeorgescu , utilizator 17:05, 12 Martie 2013
da in calitate de coplatitor banca va va notifica sa platiti ratele restante , practic prin semnarea contractului va luati angajamentul ca in cazul in care titularul nu mai plaeste sa preluati si suportati sumele .
pe banca nu o intereseaza ca titularul a decedat.
Da, asta am inteles si eu din contract, insa intreb cum se va face acest lucru, avand in vederea salariul din care nu pot plati acea rata.

In final banca va trece la actiune in instanta si executare silita pe salariu ? Sau pe bunuri ?
Asta as vrea sa stiu. Ce se face in situatia mea, care este procedura cand nu voi mai putea plati.
Deocamdata sunt salariat. Din salariu pot sa platesc o treime sau cat o fi...

Multumesc
daca nu puteti plati rata si nici nu gasiti intelegere la banca pt reesalonare, veti ajunge la executare silita si nu se vor multumi cu poprire pe 1/3 din salariu. Se poate ajunge si la vanzarea unor bunuri de valoare daca aveti in proprietate.
Multumesc, in acest caz mai bine vand eu una alta si platesc cand pot, cate putin, dar platesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Credit bancar- imposibilitate plata bursy_bmf bursy_bmf Buna ziua. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Sotia mea are un credit contractat la o banca in valoare de vreoa 60000. Am platit la la el vreo 3 ani. Rata lunara ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)