avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... linie de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

linie de credit

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: un srl cu 2 asociati (50+50%, care sint si administratori) a obtinut o linie de credit la o banca, garantia fiind citeva bilete la ordin avalizate doar de unul dintre asociati si sotia acestuia. La final linie de credit nu se poate plati, deoarece societate nu mai desfasoara activitate (nu e nici in faliment). Va rog sa-mi explicati daca pentru plata liniei de credit pot fi "fortati" amindoi asociatii sau doar cel care a avalizat biletele. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mirela Mocanu , Avocat 19:49, 20 Februarie 2009
Daca cel de-al doilea asociat nu a semnat niciun document prin care sa garanteze personal linia de credit, raspunderea acestuia nu poate fi atrasa decat in procedura insolventei, prin actiune in atragerea raspunderii.

In principiu, banca isi va recupera creantele de la societate si de la avalisti.

Av.Mirela Mocanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-partajul bunurilor comune ginacoseru ginacoseru am un bilet la ordin avalizat de catre administratorul soc x.acesta se afla in procedura falimentului. biletul a fost primit garantie si completat in luna ... (vezi toată discuția)