avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CVC apartament ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CVC apartament ipotecat

Buna seara,

Am gasit un apartament de doua camere care este ipotecat la Volksbank. Am demarat procesul pentru a achizitiona acest apartament prin programul prima casa. Proprietarul a obtinul un acord de instrainare de la Volksbank. Banca la care am solicitat creditul este BRD. Acum dosarul este in ultima faza, si anume la fondul de garantare. Am niste nelamuriri cu privire la CVC care o sa se faca in momentul in care dosarul o sa iasa de la fond si o sa se semneze contractul de credit. Pretul convenit al apartamentului este de 39000 de euro. Suma pe care trebuie s-o ramburseze proprietarul catre Volksbank este mai mare de 39000 de euro, dar Volkbank-ul mentioneaza in acordul de instrainare care este de acord cu ridicarea ipotecii daca primeste 39000 de euro, ramanand ca restul de bani pe care ii are de recuperat de la proprietar sa-i treaca pe un credit de nevoi personale si sa-i reesaloneze. Cei 39000 de euro se vor transfera dintr-un cont deschis de mine la BRD in contul mentionat de cei de la Volsbank in acordul de instrainare. Am inteles de la ofiterul de credit de la BRD ca se va face un ordin de plata conditionat. Aveti idee in ce consta acest ordin de plata? Pe mine ma nelinisteste faptul ca in acordul de instrainare de la Volksbank scrie asa: "In contractul de vanzare-cumparare ce urmeaza a se incheia, sa fie stipulata expres mentinerea ipotecii, impreuna cu interdicitiile aferente constituite in favoarea Volksbank, conform contractului de garantie reala imobiliara, asupra imobilului", dar mai scrie ca: "Banca se obliga ca in termen de 3 zile de la incasarea sumei de 39000 de euro sa prezinte declaratiile autentice notarile prin care este de acord cu radierea ipotecii si a interdictiilor existente in prezent". Exista vreun risc sa raman si cu aceasta ipoteca, cu toate ca se face acel ordin de plata conditionat? Mie mi se parea normal ca intai sa se ridice ipoteca de catre Volksbank, iar apoi sa se faca CVC cu imobilul liber de orice sarcini. Se poate mentiona in CVC ca devine nul in cazul in care Volksbank nu ridica ipoteca? Multumesc

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament ipotecat tzvpac tzvpac Buna seara Stiu ca s-a mai pus aceasta intrebare pe site-ul dvs.dar revin si eu cu aceeasi intrebare mai specifica pt cazul meu. Vreau sa cumpar un ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat crisselena crisselena buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: am cumparat un apartament cu credit la banca pe 30 de ani, garantat cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil ipotecat alexandru-fiscu alexandru-fiscu Doresc achizitionarea unui imobil (ap 3 camere) asupra carui exista o ipoteca.(cumparat prin credit ipotecar). In prezent creditul ipotecar insumeaza aprox ... (vezi toată discuția)