Buna ziua,
Firma a cumparat in 2005 o cladire de la stat. A fost inregistrat imobilul in contabilitate, partial amortizat pana in 2009 cand contractul de vanzare-cumparare a fost anulat prin hotarare judecatoreasca datorita faptului ca vechii proprietari ( de la care a luat statul cladirea pe vremea comunismului) au inaintat proces in acest sens. Procesul s-a terminat in 2012, firma noastra a pierdut, intrebarea mea este cum ar fi corect sa scot din evidenta imobilul:
- ca si cheltuiala, prin 671
- ca si creante ale BS prin 4482?
Este vorba despre o microintreprindere si ma gandesc ca nu mai pot recupera pierderea daca inregistrez prin 671. Daca ramaneam platitor de impozit/profit era simplu.
La o anumita data ma gandesc ca vom primi despagubiri, dar deocamdata nu avem nici factura de stornare. Numai printr-un alt proces se pot recupera banii. La momentul incasarii o sa platesc 3% din suma?
Amortizare masina
roli_28
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am urmatoarea intrebare/problema:
- sotia mea detine o microintreprindere fara angajati, ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.