avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Imobilizari \\"expropriate\\" cheltuieli sau creante ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Imobilizari "expropriate" cheltuieli sau creante ale BS

Buna ziua,
Firma a cumparat in 2005 o cladire de la stat. A fost inregistrat imobilul in contabilitate, partial amortizat pana in 2009 cand contractul de vanzare-cumparare a fost anulat prin hotarare judecatoreasca datorita faptului ca vechii proprietari ( de la care a luat statul cladirea pe vremea comunismului) au inaintat proces in acest sens. Procesul s-a terminat in 2012, firma noastra a pierdut, intrebarea mea este cum ar fi corect sa scot din evidenta imobilul:
- ca si cheltuiala, prin 671
- ca si creante ale BS prin 4482?

Este vorba despre o microintreprindere si ma gandesc ca nu mai pot recupera pierderea daca inregistrez prin 671. Daca ramaneam platitor de impozit/profit era simplu.

La o anumita data ma gandesc ca vom primi despagubiri, dar deocamdata nu avem nici factura de stornare. Numai printr-un alt proces se pot recupera banii. La momentul incasarii o sa platesc 3% din suma?

Astept ajutorul vostru. Multumesc in avans

Alte discuții în legătură

Recupere pierdere fiscala in urmatorii anii din profit doinadaciu doinadaciu Buna seara, In cazul unei microintreprinderi care a inregistrat pierdere dintr o investitie reprezentand spatiul comercial unde se desfasoara activitatea, a ... (vezi toată discuția)
Amortizare masina roli_28 roli_28 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca puteti, am urmatoarea intrebare/problema: - sotia mea detine o microintreprindere fara angajati, ... (vezi toată discuția)
Amortizare auto microintreprindere nobelmirela nobelmirela Am infiintat o firma de taxi, am cumparat masina cu 6000 de euro. cand eram pe 16 la suta, amortizam investitia in 4 ani. de atunci pana acum a trecut doar un ... (vezi toată discuția)