avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj dupa inchisoare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj dupa inchisoare

buna seara! un coleg de la servici, a fost dat in somaj insa inainte de a ii veni somajul, a fost inchis ptr 3 ani. la iesirea din penitenciar, va mai avea dreptul la somajul neluat acum?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:37, 13 Martie 2013
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
...
i) la data începerii executãrii unei pedepse privative de libertate pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
...

Art. 45.
(1) Suspendarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
...
e) pe perioada în care este arestat preventiv sau pentru executarea unei pedepse privative de libertate de pânã la 12 luni;
...

2. Asadar pe perioada cat ati fost arestat preventiv plata indemnizatiei de somaj a fost suspendata iar dupa condamnare plata indemnizatiei a incetat.

3. - Tot din Legea 76/2002:

Art. 16. - Beneficiari ai prevederilor prezentei legi sunt persoanele în cãutarea unui loc de muncã, aflate în una dintre urmãtoarele situaţii:
...
f) nu au putut ocupa loc de muncã dupã repatriere sau dupã eliberarea din detenţie.

- Mergeti la Agentia de Somaj sa va spuna cum sa procedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul poate fi reluat in plata dupa o condamnare? lung_raluca lung_raluca Buna seara am si eu o intrebare: sotul meu in 2009 si-a intrerupt somajul dupa 3 luni pt ca a avut un ordin de condamnare, si-a executat pedeapsa de 3 ani si 8 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca felli_d felli_d buna seara,sunt in somaj de circa 6 luni si astazi am fost contactat de catre o firma care in urma in urma interviului a acceptat sa colaboreze cu mine.Firma ... (vezi toată discuția)
Suspendare ajutor de somaj micaelamicaela micaelamicaela Buna ziua, Din 16.08.2012 beneficiez de ajutor de somaj. Am gasit ceva de lucru pe o perioada de 4 luni, cu un contract de prestari servicii. Daca suspend ... (vezi toată discuția)