Am o problema legata de o succesiune a sotiei pentru un apartament.In urma acestei succesiuni,actele de diviziune(Prin amabilitatea notarului!!!)au fost luate de catre mama sotiei.Stim ca nu are dreptul sa retina aceste acte,dar doresc sa stiu daca o putem actiona in instanta pentru ca nu doreste sa vanda acest apartament,ca sa ne despagubeasca?.Daca o putem actiona in judecata,as vrea sa stiu daca avem castig de cauza si s-o "fortam" prin instanta sa ne despagubeasca?Cui ne adresam daca dorim s-o actionam in judecata?Mentionez ca suntem oarecum in conflict si nu doreste sa-i inapoieze sotiei nici macar actele de la succesiune.
Din informatiile furnizate de dvs. inteleg ca sotia dvs. detine in coproprietate cu mama dansei un apartament dobandit pe cale succesorala. In acest caz, puteti solicita in instanta iesirea din indiviziune cu privire la imobil.
Va multumesc ptr raspunsul dvs.Asa este,sotia detine o cota parte din aceasta succesiune.Intrebare este,daca o putem actiona in instanta pe soacra mea ptr faptul ca nu doreste sa vanda acest imobil si in consecinta sa fim despagubiti.De asemenea doresc sa stiu,daca este actionata in instanta,noi avem castig de cauza,adica ajungem sa fim despagubiti?Catre ce instanta ne adresam daca dorim sa incepem acest proces?Multumesc anticipat!Cu stima,Costin.
Succesiune
anissia
Am avut un var care a decedat in luna noiembrie anul trecut, casatorit dar fara copii. Acum vreo 2 ani se pare ca i-ar fi facut sotiei un act prin care ... (vezi toată discuția)