avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - persoana fara bunuri in Romania
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - persoana fara bunuri in Romania

Buna ziua.

Incep prin a va prezenta situatia in fapt: in anul 2004 am plecat in stainatate, incetand astfel contractul meu de munca din Romania. Acum o luna primesc o instiintare de la recuperatorii de creante conform careia figurez cu o creanta de 4500lei din anul 2006, fiind o descoperire de card. Mentionez ca nu am bunuri in Romania. In cazul in care nu platesc ce se poate intampla? Poate sa execute bunurile din strainatate, salariul de aici sau bunurile dobandite ulterior in tara?pot avea alte probleme,gen, sa fiu oprita la granita?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DoinaDMM , utilizator 14:03, 13 Martie 2013
Pentru a clarifica situatia juridica a creantei Dvs., va sfatuiesc sa apelati la un avocat. Este posibil sa fi intervenit deja prescriptia. In cazul in care, legal vor fi intrunite conditiile pentru a se putea demara un dosar de executare in ce va priveste, se vor urmari bunurile si veniturile pe care le detineti in tara. Nu ve-ti fi oprita la frontiera.
Din cate am inteles termenul de prescriptie este de 3 ani si incepe sa curga din momentul in care nu am mai primit nici o instiintare. Dar se pot executa bunurile viitoare sau cele detinute in strainatate? Eu am domiciliul din buletin in Romania, ar putea merge executorul acolo, chiar daca bunul imobil este al altei persoane?
Se pot executa bunurile viitoare, atat timp cat se intrunesc conditiile legale pentru a va pune in executare. Executorul poate merge la adresa de domiciliu, asa cum apare in buletinul Dvs., va intocmi un proces verbal si poate solicita acte doveditoare, privind proprietatea. Pentru bunurile din strainatate, avand in vedere cuantumul creantei cu care figurati, ma indoiesc ca se vor intreprinde demersuri in vederea identificarii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta credit nevoi personale osboldis osboldis In urma cu ceva ani am achizitionat un credit n.p. la care nu am mai cotizat cu rata lunara de aprox 2 ani.O firma de recuperare mi-a trimis o notificare sa ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati creditul,ce trebuie sa fac? marianmarianc marianmarianc buna ziua ,ma numesc marian,am un credit in franci elvetieni,nu mai pot plati ratele ,acestea sau dublat triplat nici nu mai stiu .am ramas fara loc de ... (vezi toată discuția)
Executare silita Andreea1960 Andreea1960 Buna ziua! Eu am o poprire pe salariu, incepand din anul 2014. Pana in luna decembrie 2015, mi s-au oprit lunar banii din salariu. Din luna ianuarie 2016, ... (vezi toată discuția)