avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... consiliul de administratie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

consiliul de administratie

as dori sa stiu care sunt legile si regulamentele dupa care functioneaza consiliile de administratie din unitatile de invatamant preuniversitar
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:26, 14 Martie 2013
Organizarea şi atribuţiile consiliilor de administraţie din unităţile de învăţământ este reglementată de legea nr. 1 din 2011 - legea educaţiei naţionale, art. 96 şi următoarele.
se pare ca totusi activitatea consiliilor de administratie se face in baza ROFUIP din 2005
Metodologia-cadru de organizare şi de funcţionare a consiliului de administraţie este stabilită prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului.

Legea Educației Naționale (Legea nr.1/2011) stabilește în Secțiunea a 2-a din Capitolul VII al Titlului al II-lea că ”unitățile de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică sunt conduse de consiliile de administrație, de directori și de directori adjuncți, după caz”.
De asemenea, actul normativ prevede la art.96, alin.6 că ”metodologia-cadru de organizare și de funcționare a consiliului de administrație este stabilită prin ordin al ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului”, care, conform art. 361, alin.6, va fi „elaborată în termen de 8 luni de la intrarea în vigoare a legii”, adică de la data de 9 februarie 2011.

In prezent este in vigoare Ordinul nr.4925/2005 referitor la aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, cu modificarile si completarile ulterioare ...

Vedeti acest link care se refera la Consiile de administratie
[ link extern ]


Mesaj reeditat
@ mihail_con


Data post: Joi, 14 Martie 2013, 08:20
Forum Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu si altele
Subiect consiliul de administratie

membrii consiliului de administratie au dreptul sa primeasca o copie dupa procesul verbal incheiat in urma unei sedinte a c.a.-ului ?

Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in invatamant camelia iosif camelia iosif buna ziua, nu stiu exact care sunt pasii pentru a ocupa un post in sistemul de invatmant, adica unde pot solicita (la ce institutie), care sunt criteriile de ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale conform contractului de munca - concediul de odihna Sultanescu Sultanescu Am 2 angajatori diferiti si contracte de munca pe durata nedeterminata care prevad drepul de a-mi acorda Concediul de odihna. Un anagajator este Universitatea ... (vezi toată discuția)
Detasare darsza darsza Buna ziua, Doresc sa ma detasez anul acesta, dar Consiliul de Administratie de la scoala unde sunt titular nu ma lasa. Ce pot sa fac in aceasta situatie? (vezi toată discuția)