avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa legea 112

buna ziua. as dori sa stiu care sunt pasii care trebuiesc facuti pentru a vinde o casa cu fosta lege 112, in cazul in care mai sunt rate de platit la primarie, si prin consecinta nu sunt intabulata pe casa. am inteles ca nu ar mai trebui sa astept cei 10 ani pentru a o putea vinde. cum ma sfatuiti sa fac? va multumesc
Interdictia de instrainare de 10 ani instituita de legea 112 a fost abrogata de noul cod civil, in consecinta, puteti instraina imobilul si chiar daca nu e achitat integral tot va puteti intabula dreptul de proprietate.
am vazut ca exista o polemica pe aceasta tema, daca abrogarea art 9 alin (8) din legea 112/1995 duce sau nu la inlaturarea efectelor clauzei de inalienabilitate. multi sunt de parere ca aceasta clauza ramane valabila pentru actele incheiate pana la 1.10.2011. ca si arugument ei vin cu urmatorul text :"Actele si faptele juridice incheiate ori, dupa caz, savarsite sau produse inainte de intrarea in vigoare a Codului civil nu pot genera alte efecte juridice decat cele prevazute de legea in vigoare la data incheierii sau, dupa caz, a savarsirii ori producerii lor. "Cu alte cuvinte, toate efectele juridice pe care le produce un act juridic incheiat inainte de 1.10.2011 sunt guvernate de legea in vigoare in momentul incheierii actului si, chiar daca efectul se produce sub legea noua, legea aplicabila ramane tot cea veche.

sunt total confunza. si curioasa in acelasi timp daca cineva a instrainat vre`un imobil cu legea 112 in aceste conditii .

aveti alte argumente pro sau contra? va rog sa ma ajutati sa inteleg cum este cu aceasta lege
Instrainari au fost, ba chiar si radieri din cartea funciara a respectivelor interdictii
deci pot sa stau linistita si sa incep demersurile pentru instrainarea imobilului. ce pasi ar trebui sa fac? sa platesc integral casa, sa intabulez dreptul de proprietate, apoi sa pun in vanzare imobilul?
Daca aveti banii puteti achita integral si apoi sa faceti intabularea, pentru a nu mai fi inscris privilegiul rest de pret, daca nu, puteti sa faceti intabularea si apoi, la achitarea integrala puteti radia acel privilegiu rest de pret. Cred ca puteti scoate deja la vanzare imobilul inainte de a termina toate aceste formalitati.
Succes!

Alte discuții în legătură

Interdictia de instrainare conform legii 112 definitiv definitiv Conform prevederilor Legii 112/1995 imobilele dobandite nu pot fi instrainate timp de 10 ani de la data dobandirii. Acum, prin legea 71/2011 de punere in ... (vezi toată discuția)
Se incalca principiul inalienabilitatii? ContSters14151 ContSters14151 X, in calitate de chirias al imobilului din 1980, se hotaraste sa cumpere locuinta conform art.9 din legea 112/1995, contractul de vanzare-cumparare fiind ... (vezi toată discuția)
Vanzari case nationalizate -contracte diferite CarmenRosca CarmenRosca Buna ziua! Locuiesc intr-o curte comuna unde am inceput sa cumpar imobilul in rate din 2005 cu o clauza cum ca nu pot instraina imobilul timp de 10 ... (vezi toată discuția)