avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen de prescriptie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen de prescriptie

Buna ziua,
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie,daca pot sa ma retrag dintr-un proces unde suntem 208 persoane si sa redeschid actiunea de una singura.Este vorba de diplomele absolventilor de la Spiru Haret promotia 2009.Eu am deschis actiune in 2010 si dupa ani buni am primit termen in 2014.Am inteles ca nu pot sa fac acest lucru ,deoarece intervine termenul de prescriptie si nu mai pot face nimic.Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:57, 13 Martie 2013
Termenul general de prescriptie este de 3 ani. Daca veti renunta la judecata in acest dosar, si veti deschide un alt proces singura, si va fi depasit termenul de 3 ani, actiunea va fi prescrisa. Depinde insa ce obiect are procesul dvs, si daca nu cumva exista un termen de prescriptie special.
Actiunea ar fi pentru eliberarea diplomelor de licenta,deoarece noi suntem vestita promotie carora nu li se elibereaza diplomele decat prin hotarare definitiva.Eu sunt suparata pe domnul avocat,deoarece procesele sunt castigate pe banda si noi ne judecam din 2010.Am castigat la Curtea de Apel Bucuresti si la Inalta curte sa casat si a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti.Va dati seama ca acum am primit termen in 2014 si la serviciu se cer diplomele.Pe adeverinta eliberata scrie ca este valabila pana la eliberarea diplomei.Va multumesc pentru raspunsul anterior.
Puteti solicita preschimbarea termenului acordat in 2014 cu motivarea problemelor intampinate la serviciu si a riscului de a nu corespunde din punct de vedere al studiilor postului ocupat.

Eu nu consider ca poate interveni prescriptia intrucat - pe de o parte - actiunea a fost introdusa in termenul legal si termenul nu curge atata timp cat dosarul este inca pe rol.

Pe de alta parte, este vorba despre recunoasterea unui drept dobandit printr-un examen, un drept nepatrimonial care nu se va pierde prin trecerea timpului. In plus ati efectuat demersuri in toata aceasta perioada pt a va obtinere drepturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diplome absolventi univ. spiru haret , 2009 lylymoldo lylymoldo Absolventa a Univ. Spiru Haret, promotia 2009, la forma ID, daca ne poate raspunde cineva : din moment ce peste 80 de persoane (absolventi iulie 2009), au ... (vezi toată discuția)
Ce probe trebuie sa prezentam in recurs? popoviciu_bogdanel popoviciu_bogdanel Am urmat cursurile Universitatii Spiru Haret-Facultatea de Drept si Administratie Publica,specializarea Drept,forma de invatamant ID iar in sesiunea iulie ... (vezi toată discuția)
Absolventa spiru hare (fac. drept) promotia 2009 CEF CEF Buna ziua, as dori sa intreb si eu la randul meu bsolventa a Univ. Spiru Haret, promotia 2009, la forma ID, ce demersuri ar trebui facute in cazul in care ... (vezi toată discuția)