avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune - existenta infractiunii, recuperare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune - existenta infractiunii, recuperare cheltuieli de angajare

Buna ziua, am discutat telefonic cu un grup de 5 persoane care au fost de acord sa se deplaseze in alta localitate pentru a lucra pe un santier, ca angajati. Cand au ajuns le-am facut toate actele necesare pentru a desfasura activitatea (analize, protectia muncii, contract de munca). Le-am prezentat santierul si le-am facut proces-verbal pe sculele cu care urmau sa lucreze. Mi-au cerut in avans bani pentru diurna pe primele 2 zile. Dimineata la ora 7 au plecat acasa fara sa ma anunte si dusi au fost.
Exista vreo plangere penala pe care sa o pot formula impotriva lor? Ideea este sa gasesc o formulare decenta pentru a-i chema sa dea o declaratie la politie, in acest fel poate reusesc sa-i conving sa-mi plateasca cheltuielile de aprox 1000 de lei pe care le-m avut cu ei, cu promisiunea ca astfel voi renunta la plangere. Cred ca altfel decat prin intelegere directa, sansele de a-mi recupera paguba este infima.
Pot sa merg pe inselaciune? Ulterior au motivat ca nu le convine salariul promis, insa precizez ca discutia a fost cat se poate de clara la telefon, ei stiau exact ca sume am discutat pentru ce fel de lucrare. Mai mult, cand au ajuns in oras le-am prezentat santierul si le-am detaliat tot ce urmeaza sa lucreze. La finalul zilei ei au spus ca nu e nevoie de atatea explicatii, ca au experienta si stiu ei ce au de facut, ca dimineata se apuca de lucru. Au mai avut si tupeul sa-mi ceara sa fac unele cumparaturi pentru ei si chiar sa-mi ceara bani de diurna pentru 2 zile, desi sunt aproape convins ca ei au stiut din prima clipa ca vor pleca acasa. Altfel spus, si-au batut joc de timpul si banii mei.
Cel mai recent răspuns: Laurentiu-Claudiu , utilizator 09:25, 14 Martie 2013
Da, puteti sa faceti plangere la politie pentru inselaciune. (doar ca sa-i speriati, daca se sperie de chestii de genul acesta) In schimb trebuie sa le faceti cercetare disciplinara si sa-i dati afara disciplinar, iar pentru sumele incasate necuvenit sa-i dati in judecata daca nu vor sa le returneze. Costurile de angajare insa (analize, protectia muncii etc.) reprezinta riscul dvs. Trebuie sa fiti mai atent cand faceti selectia si incadrarea de personal.

Este binevenita o plangere la politie,statistic vorbind,eu am trecut prin ceva asemanator,am depus o plangere din asta,acum mai este putin si se face un an de atunci,am depus si o cerere despre cum decurg cercetarile,nimic,nici macar nu s-au obosit sa raspunda,totul pare sa fie la vrajala,pe motivul asta se apuca astia de tepuit,sa nu crezi ca sunt inocenti,cunosc bine cum sta treaba,sistemul,timpul de reactie,vin pregatiti,pun o figura din aia de inocent, le trebuie bani sa cumpere mancare la copii,haine,bilete autobuz,manuale scolare,etc....
Suma pierduta nu este mare,data viitoare sa ai pui sa munceasca de pomana,suna aiurea, trebuie sa ai tarie ,caracter si genetica de praduitor pentru a face asa ceva,dar cam asta este realitatea.
Decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-sa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt autor cunoscut justme09 justme09 M-am gandit sa apelez azi la o escorta pentru o sedinta de dominare soft(no sex) vazandu-i anuntul pe net. Ajung la ea, discutam vreo 10minute dupa care intru ... (vezi toată discuția)
Intrat la apa fara nici o vina marian1973_bc marian1973_bc Buna ziua! Ma numesc Marian, si am o firma de prestari servicii - instalatii. Fac asta din 2000. De curand am fost solicitat de cineva, cu firma de ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere si inselaciune ? wio_w wio_w buna seara am cumparat de la o persoana citeva scule de timplarie , scule platite pe loc in urma cu cca 4 - 4,5 ani . acum persoana respectiva vrea sa ma ... (vezi toată discuția)