avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu de incadrare minim pt persoane cu studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu de incadrare minim pt persoane cu studii superioare

Buna ziua !

Va rog sa-mi spuna cineva cu cat pot angaja o persoana cu studii de Drept, pe o functie care nu are nici o legatura cu studiile. Este obligatoriu un salariu conform studiilor ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 23 Aprilie 2013
Daca persoana resp a acceptat un post inferior pregatirii sale, inseamna ca accepta sa fie remunerat ca atare. Deci nu, nu este obligatoriu un salariu conform studiilor.
Si daca era conform studiilor, tot de la brut de baza 750 lei pleaca.
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii ...
Asta cu dalariu minim stiu ca este obligatoriu, nu ii pun salariu minim, ci mai mult, insa vroiam sa stiu daca este si aici un salariu obligatoriu. Acum m-am lamurit, multumesc.
Am primit mai repede raspunsuri pe forum decat de la contabilitate....Buna treaba ! =D>
Se pot folosi coeficienti de ierarhizare, daca acestia sunt prevazuti in ccm aplicabil anagjatorului sau in reg.intern al acestuia.

Alte discuții în legătură

Salariul minim difera in functie de studiile angajatului ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Salariul minim difera in functie de studiile angajatului ? Adica este obligatoriu conform legii ca un angajat cu studii superioare sa primeasca un ... (vezi toată discuția)
Incadrare salariu elyanasmash elyanasmash Buna ziua, Pentru calificati fara studii superioare, care este salariul de incadrare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Completare revisal cod1 cod1 Buna ,firma privata a persoanei in cauza doreste sa stie daca poate fi trecuta in Revisal contabil sef (pt semnare declaratii si bilant )si platit cu salariul ... (vezi toată discuția)