avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare salariu

Buna ziua,
Pentru calificati fara studii superioare, care este salariul de incadrare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 13 Februarie 2014
mini pe economie
Angajatorul este obligat sa acorde salariul minim brut pe economie indiferent de studiile necesare ocuparii acelei functii.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.

Acestia pot fi aplicati numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

Astfel, salariul minim de incadrare de la 01.01.2014 este de 850 lei, indiferent de studiile necesare ocuparii unui post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim difera in functie de studiile angajatului ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Salariul minim difera in functie de studiile angajatului ? Adica este obligatoriu conform legii ca un angajat cu studii superioare sa primeasca un ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii JOOOOOON JOOOOOON Care este salariul minim pentru un angajat cu studii superioare in 2014? (vezi toată discuția)
Salar minim asistent manager andreia21 andreia21 As vrea sa stiu care e salariu net minim in 2014 pentru un asistent manager, cu studii superioare, angajata la o societate particulara?multumesc (vezi toată discuția)