avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... neachitarea de catre adjudecatar a sumei licitate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

neachitarea de catre adjudecatar a sumei licitate

in urma unei licitatiei, adjudecatarul nu a putut achita suma cu care a licitat,

i s-a pus popriere pe cont fostului debitor pentru intreaga valoare, inclusiv suma ce trebuia sa achite adjudecatarul in urma licitatiei.

in acest caz putem vorbi ca debitorul a devenit creditorul adjudecatarului si trebuie sa isi recupereze datoria de la el?

adjudecatarul a devenit si proprietar al imobilului neachitand nimic

Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
ContSters202285, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters202285 , utilizator 18:06, 15 Martie 2013
imi poate da un raspuns cineva ?

ma pot intoarce mpotriva adjudecatarului pentru suma de bani ce trebuia el sa achite si tot mie imi este imputata?
Nu inteleg cum a devenit adjudecatarul proprietar daca nu a depus diferenta de pret pentru ca daca nu depune diferenta de pret nu se elibereaza actul de adjudecare. Face totusi exceptie cazul in care s-a stabilit cu creditorul plata pretului in rate insa in acest caz se noteaza in CF interdictia de vanzare/grevare si daca nu se platesc ratele, creditorul se indreapta impotriva adjudecatarului .
deci in romania e posibil orice

a avut plata pretului in rate dar pentru asta trebuia sa se stabileasca un avans si artele, ca acest act sa se elibereze. are grevat suma pentru bcr.

insa mie mi s-a pus poprire de catre executor pentru toata suma de bani, inclusiv ce datoreaza si adjudecatarul pe contul meu. a vrut sa demonstreze ca fac un abuz in serviciu si o inselaciune.

am fost somata sa si predau imobilul adjudecatarului, l-am si predat, iar bcr ii da termene de amanare pentru restul sumei de bani care trebuia achitata pana pe 21.11.2012. nu scrie nicaieri ca e posibil asa ceva. insa e acordul bancii ca asa vor ei.

eu acum trebuie sa imi recuprez banii de la adjudecatar fiind pus popriere pe contul meu bancar.

acest cont nu trebuia blocat si bcr nu mai tb sa ceara nimic, pentru ca in contractul nostru scrie foarte clar ca eu garantez cu imobilul si nu si cu altceva, si ei tb sa se indestuleze din imobil.

insa pana rezolv eu cu procese civile si penale care vad ca sunt de acum de jumate de an, contulmeu este blocat fiind obligata la plata unor sume care habar nu am de unde au aparut, nu au prezentat un grafic, dobanzi si penalitati in procente.

as vrea sa stiu in cazul meu ce pot sa fac cu bcr, cu executorul, si cu adjudecatarul imobilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Impozit de transfer proprietate in urma executarii silite dtztz dtztz Buna ziua! Sunt adjudecatar. Executorul mi-a transmis verbal ca o sa ma coste printre altele si 2% din valoarea la care s-a adjudecat imobilul. A balbait-o ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)