avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Impozit de transfer proprietate in urma executarii ...
Discuție deschisă în Executare silită

Impozit de transfer proprietate in urma executarii silite

Buna ziua!

Sunt adjudecatar. Executorul mi-a transmis verbal ca o sa ma coste printre altele si 2% din valoarea la care s-a adjudecat imobilul. A balbait-o ca de fapt nu tb sa platesc eu dar creditorul are datorii la banca de 100lei si la licitatie pretul a fost de 70lei, deci nu acopera datoria. Sunt in termenul legal de 30 zile pana tb sa platesc suma licitata.

Unde trebuie sa dau 2% si daca pot sa scap de asa ceva?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: stanpatitul1 , utilizator 18:12, 10 Mai 2014
Legal ,obligatia platii impozitului revine exclusiv debitorului
Contravaloare impozit se achita la administratia fiscala
Executorul mi-a dat de inteles ca nu va plati, ca nu are de unde. Poate stipula in actul de adjudecare ca acest impozit cade in sarcina mea?
1-
creditorul are datorii la banca de 100lei

Daca ,creditorul are datorii la banca in favoarea cui s-a adjudecat imobilul la valoarea de 70 de lei?
2-Nu poate consemna obligativitatea dvs ca adjudecatar la plata c/v impozit transfer drept de proprietate
Da, scuze. Am incurcat. Am vrut sa zic ca debitorul are datorii mai mari la creditor decat s-a obtinut din vanzarea imibilului.

Am auzit ca se refuza intabularea daca nu se prezinta dovada platii acestui impozit. Daca eu ca adjudecatar nu trebuie sa il platesc iar debitorul deja mai are datorii si nu mai poate fi executat, si nici fortat sa faca plata acestui impozit cum pot face intabularea??
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2013
dtztz, utilizator
Eu am platit acest impozit si totusi ocpi refuza intabularea pe motivul ca decizia de impunere se da doar fostului proprietar care in acest caz este de negasit .... Am chitantele cu care am achitat insa o afurisita de decizie face mai mult decat toti banii.....Asadar ATENTIE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita banca daniela r. daniela r. buna seara, Prin executor judecatoresc banca, a dispus executarea terenului ipotecat pe care nu l-a mai achitat varul meu.. Licitatia a fost castigata de ... (vezi toată discuția)
Neachitarea de catre adjudecatar a sumei licitate ContSters202285 ContSters202285 in urma unei licitatiei, adjudecatarul nu a putut achita suma cu care a licitat, i s-a pus popriere pe cont fostului debitor pentru intreaga valoare, ... (vezi toată discuția)
Apartament executat - plata impozit la intabulare dtztz dtztz Buna seara. Am dobandit un apartament la licitatie. In Actul de Adjudecare la un paragraf scrie \\" Prezentul act constituie [b]act de proprietate pt ... (vezi toată discuția)