avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita banca

buna seara,

Prin executor judecatoresc banca, a dispus executarea terenului ipotecat pe care nu l-a mai achitat varul meu..

Licitatia a fost castigata de un licitator(si vecin la terenul in cauza) care a refuzat sa semneze PV de adjudecare,dar nu stim motivul,deoarece debitorul a lipsit de la licitatie.
In urma cu 2 zile debitorul a intrat in posesia actelor de licitatie unde a obs faptul ca, p-v de licitatie imobiliara, din august nu este semnat de licitator 1, si iar adjudecatorul refuza semnarea lui, respectiv licitatorul nr 2 -adjudecatorul terenului.

Ulterior in data de 12.12.2014, debitor teren a primit de la oficiul de cadastru, o incheiere prin care, citez :


In acest act primit de la Oficiul de cadastru citez: admitere cererea cu privire la imobil, cota de 8, 31 % din 224,96( reprezetand 18,70 mp) inscris in care funciara in proprietatea lui y (-debitor )si sa se inscrie provizoriu dreptul de proprietate in CF nr xyz.., pana la prezentarea deciziei de impunere a dovezii achitari impozit si a incheierii executorului in cond art 855 din cod de proc civ, cu titlu de drept de adjudecar n cota devalmasa 1/1 in favoarea lui x-adjudecatar.

Precizare. Terenul are defapt 598 mp. Pe acesta l-a licitat si adjudecat ptr o val de 160.000 lei. Iar in adresa de la OF de cadastru e trecut o cota de 8,31% din 224,96 mp, insemnand 18,70 mp, respectiv 1607/4, reprezentad o cota din intreg terenul.

Va spuneam si faptul ca, In p-v de adjudecare din august licitatorul adjudecatar a refuzat semnarea proces verbal de adjudecare prin care se consemna faptul ca, i se atribuie terenul la valoarea x, si este obligat sa plateasca valoarea licitata pana la data de 3 octombrie 2014, conf art 855 cod.procedura civ art 1( diferenta la garantia depusa ).

Intrebare:

1. In ce situatii se refuza P-V de adjudecare de catre cel care a licitat terenul?
2. Este posibila sa se ceara plata in rate dupa adjudecarea terenului de catre adjudecatar?
3.Si daca i se acorda plata in rate, la oficiul de cadastru, pana la plata integrala va fi trecuta doar o cota din intreg terenul licitat?

4. Nu inteleg de ce scrie , in adresa de la Of de cadastru , in cota devalmasa 1/1, or devalmasia asa cum am verificat ar putea fi legala or la decizia partilor.

5.Si atunci ma intreb, poate banca, sa cedeze si sa vanda, doar o parte din teren? Si asta dupa ce chiar adjudecatarul a licitat defapt intreg terenul?

In concluzie, debitorul care a lipsit are drept de contestatie la Of. reg la cadastru si publicitate imobiliara, iar acest lucru ne gandim sa il facem, doar daca avem vreun temei de drept, insa acum avem doar nedumeriri..

Multumim, cu stima.

Alte discuții în legătură

Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)
Impozit de transfer proprietate in urma executarii silite dtztz dtztz Buna ziua! Sunt adjudecatar. Executorul mi-a transmis verbal ca o sa ma coste printre altele si 2% din valoarea la care s-a adjudecat imobilul. A balbait-o ... (vezi toată discuția)