avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua!
Mai pot face ceva pentru a opri executarea silita daca au trecut 15 zile de la primirea somatiei de executare? Si inca o intrebare: Mi se poate pune poprire si pe salariu si pe pensie?( pensie de militar)
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
claudiud, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 20:14, 13 Martie 2013
sunteti debitor, presupun! executare silita se poate opri in orice stadiu fie prin achitarea debitului, dobanzi, majorari etc, precum si cheltuieli de executare, prin intelegere cu creditorul, prin suspendarea pe cale judecatoreasca!
am omis: se pot popri orice venituri prevazute de lege
Puteti opri executarea silita prin executarea obligatiei de buna voie, caz in care executarea silita va inceta daca achitarea este completa. O alta solutie ar fi formularea unei contestatii la executare in instanta (daca sunt indeplinite conditiile de admisibilitate prevazute de lege ) in cadrul careia puteti cere suspendarea executarii silite.

Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta, pot fi urmarite in limita a:

- 1/2 din venitul lunar net, pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
- 1/2 din venitul lunar net, indiferent de natura creantelor, daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume;
- 2/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul
salariului minim pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire bibiremariana bibiremariana Buna ziua, am un proces in care initial am castigat o suma de bani, drepturi salariale neplatite, avocatul a facut executare silita, am primit banii, ... (vezi toată discuția)
Daca nu mai sunt proprietarul imobilului,si nu am nici alt imobil prop.personala,cum se face executare silita? Ghitescu Alexandru Ghitescu Alexandru Am mai multe împrumuturi la IFN si bănci,am un venit doar din pensie,nu mai dețin nici un imobil prop.personala,cum se face executarea silita? (vezi toată discuția)
Bună ziua ce suma se poate popri la o pensie de 1305 lei si ... cristianghe cristianghe Bună ziua Ce suma se poate popri la o pensie de 1305 lei si cum se calculează (o singură poprire). Mulțumesc (vezi toată discuția)