avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatie PSI si DSV - Ajutor urgent
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatie PSI si DSV - Ajutor urgent

Buna seara,

Vreau sa imi deschid un fast-food si nu stiu cum sa procedez pentru autorizatii.
Am fost astazi la Inspectoratul "Dealul Spirii" si doamna de la ghiseu mai mult m-a incurcat decat ma ajutat, m-a pus sa merg la un arhitect si la un expert in securitate la incediu si mi se pare absurd sa fac toate aste pentru un spatiu de 100 mp cu tot cu bucatarie, baie spatiu de depozitare si spatiu de servire. Va rog sa ma ajutati ca nu stiu exact ce documentatie trebuie sa depun pentru autorizatie si daca chiar trebuie sa fac ce zicea d-na de acolo. M-am uitat pe site la ei([ link extern ] .
Si mai am o rugaminte, am cautat pe google sediul pentru DSV pentru sectorul 6 si nu am gasit nimic actualizati am rugamintea sa imi spuneti cum dau de sediul lor ca sa vad ce acte imi trebuie pentru autorizatie.

Va multumesc! Astept urgent un raspuns.
Cel mai recent răspuns: dupirvlad , utilizator 15:23, 20 Noiembrie 2013
Incepeti cu autorizarea de la Registrul comertului,cod Caen...acolo veti obtine ceva date in plus...se face pe proprie raspundere,dupa, vor veni cei de la sanitar veterinara .
DSV este la ILIOARA,acolo va trebui sa depuneti documentatia in vederea autorizarii.
Am infiintat firma am facut tot sunt in stadiul in care sa cumpar utilajele sa iau autorizatiile si sa ii dau drumul.Va referiti la autorizarile care le-am bifat cand am depus documentatia pentru punctul de lucru? Si pt PSI stiti cumva cum se procedeaza?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
ElenaComanescu, utilizator
Va rog mult sa ma ajutati.
buna ziua, ati dat de sediul dsv sector 6? ca si eu am cautat pe google dar nimic

multumesc
Salutare,

Mai intai trebuie sa stiti ca autorizarea PSI este obligatorie doar pentru spatii de peste 600 mp, sau daca autoritatile competente va cer in mod expres acest lucru.
Indiferent de caz, pentru a lucra legal, va fi necesar sa colaborati cu un specialist SSM-SU, care se va ocupa si de intocmirea documentatiilor pe partea de protectia muncii si va poate ajuta si pe partea de PSI.

Nu are rost sa va ocupati de asta acum. Consumati-va timpul si energia pe relatia cu DSV-ul deoarece este mult mai important (in aceasta etapa) ca fluxurile sa fie bine concepute si sa aveti la dosar toate actele, pe care le cer inspectorii DSV in momentul controlului.
Depunerea cererii se face in str. Ilioara pt toate sectoarele si este o formalitate, dar la momentul controlului va trebui sa prezentati un dosar destul de voluminos si sa aveti si Ghidul de bune practici.

Succes,

Alte discuții în legătură

Pentru covrigarie avril_dor avril_dor As dori sa stiu daca pentru o covrigarie este nevoie de autorizatie de mediu si contract cu firma de salubritate (vezi toată discuția)
Deschidere covrigarie intr-un spatiu comercial( apartament de bloc)-avize si autorizatii mihaellav mihaellav Buna ziua! Eu si sotul meu avem un srl care nu a avut activitate niciodata de la infiintare , fiind autorizat pt prestari servicii , iar din iunie 2009 l-am ... (vezi toată discuția)
Autorizatii infiintare magazin mixt kokolyko kokolyko Buna ziua, Inteleg ca pentru infiintarea magazinului mixt este nevoie, pe langa srl, de anumite autorizatii (dsp, dsv, PSI, mediu). Dupa infiintarea ... (vezi toată discuția)