avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunere intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunere intampinare

Buna seara,
Buna seara,
Am o prietena care este chemata in instanta pe data de 1 aprilie de catre o societate de telefonie mobila, datorita unor facturi neachitate. In citatie se specifica ca trebuie sa depuna o intampinare cu 5 zile inainte de termenul stabilit. Este obligatoriu sa depuna aceasta intampinare? Ce reprezinta? O pot depune eu in numele ei (ea locuieste intr-o comuna in afara orasului, si ar fi mai usor pt ea daca as putea face eu acest lucru)?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 16:06, 14 Martie 2013
Intampinarea reprezinta un mijloc de aparare prin intermediul careia parata poate invoca eventualele exceptii si poate formula aparari cu privire la cererea de chemare in judecata. Nedepunerea intampinarii este sanctionata de lege cu imposibilitatea de a mai invoca exceptii si a formula aparari (aparari pot fi formulate in ciuda nedepunerii intampinarii in conditii mai restrictive si limitate). Va recomand sa depuneti intampinare.
Dvs. nu puteti depune intampinare in locul paratei intrucat nu aveti calitate in proces pentru a depune acte la dosar. Depuneti intampinarea prin intermediul serviciului postal cu 5 zile inainte de termenul de judecata.
Multumesc,
inca o intrerbare... ma puteti ajuta cu un model de intampinare?
Nu exista un model stas de intampinare si nici nu v-ar fi de folos. Aceasta trebuie adaptata in functie de situatia concreta a fiecarei cauze in parte si cuprinde contraargumente la capetele de cerere si motivarea cererii de chemare in judecata. Elementele stas se refera doar la inserarea numelui instantei, dosarului, termenul de judecata, numele, domicilui si calitatea paratului iar ca si capat de cerere solicitati respingerea actiunii formulate de reclamant si obligarea acestuia la plata cheltuielilor de judecata. Mai multe detalii necesita studiul situatiei de fapt, al cererii de chemare in judecata, al inscrisurilor existente.
emine a scris:

.... O pot depune eu in numele ei (ea locuieste intr-o comuna in afara orasului, si ar fi mai usor pt ea daca as putea face eu acest lucru)?
Multumesc

Puteti depune intampinarea in numele prietenei dvs ... daca o depuneti la posta recomandata cu confirmare de primire nu va fi niciun impediment in acest sens.
Buna ziua,
Dosarul ei a fost predat de vodafon catre o firma recuperatoare. In acest sens i-a fost trimisa o instiintare prim posta, cu confirmare de primire, confirmare semnata de fiul ei minor (15 ani). Este valabila aceasta confirmare?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Termenul de depunere a întâmpinãrii Lungu Constantin Lungu Constantin Daca parata a depus intampinarea in data de 12.10.2012 iar ziua procesului a fost in data de 16.10.2012 se poate invoca exceptie pe procedura deoarece nu a ... (vezi toată discuția)
Intampinare depusa dupa expirarea termenului Adrianz3 Adrianz3 Ce se poate intampla daca intampinarea este depusa dupa expirarea termenului? Inafara de sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de a invoca ... (vezi toată discuția)