avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract cu firma de repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract cu firma de repartitoare

Buna ziua,
Am rugamintea de a ma ajuta in lamurirea urmatorului aspect:
Asociatia de proprietari nr.100 s-a dizolvat incepand cu data de 7.08.2012 si s-a alipit la Asociatia nr. 102. Exista o hotarare judecatoreasca din care rezulta ca s-a luat act de alipirea Asociatiei 100 la Asociatia 102, avand acelasi sediu. Asociatia 100 avea la randul ei incheiat un contract cu fima de repartitoare costuri pentru incalzire incheiat la data de 12.09.2005 pentru o perioada de 10 ani. Acum daca Asoc.100 s-a dizolavat si s-a alipit la un alt nr., contractul incheiat cu firma de repartitoare mai este valabil? Sau trebuia incheiat un nou contract? Mentionez ca Asoc. 100 a instiintat firma de repartitoare despe dizolvare, acestia din urma motivand ca contractul este perfect valabil pentru o periada de inca 6 ani.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:19, 18 Martie 2013
Puteti merge in continuare pe vechiul contract, numai anuntati firma sa faca o anexa la contract prin care sa mentioneze modificarea de denumire, restul elementelor ramand aceleasi.
In afara de cele mentionate de doamna Elga50 as mai atrage atentia ca in actul aditional trebuie specificat clar ca acel contract nu angajeaza intreaga Asociatie 102 ci doar o parte din ea (fosta Asociatie 100).
In felul acesta puteti evita neintelegerile ulterioare.
Puteti renunta la serviciile firmei respective. Ati disparul ca persoana juridica prin desfiintare. Daca vreti si trebuie ca o firma sa faca in continuare citirea repartitoarelor, asociatia in care sunteti acum poate sa incheie contract cu aceeasi firma sau cu alta pentru acest serviciu.
Deja firma de repartitoare a efectuat calculele la consumul de caldura atat la apartamentele care au vrut plata la pausal cat si la celelalte apartamente contorizate. Totul functioneaza dupa vechiul contract incheiat cu asociatia 100..nu s-a mai facut un nou contract sau un act aditional. Avand in vedere ca Asociatia 100 s-a alipit la Asociatia 102, existand acelasi sediu, firma de repartitoare a interpretat ca acel contract cu o valabilitate de 10 ani si incheiat cu Asoc.100 in continuare este valabil, producand-si efectele, in schimb locatarii si Asociatia 102 este nemultumita. Ce trebuie facut, avand in vedere ca printr-o notificare firma de repartitoare mentioneaza ca in cazul "rezilierii unilaterale, sunteti obligati a achita daune in cuantum egal cu suma ce reprezinta plata serviciilor datorate pe perioada ramasa din derularea contractului..."
(Va multumesc ptr raspunsurile acordate pana acum).
Faptul ca asociatia 100 s-a alipit de asociatia 102 nu o scuteste de respectarea contractelor, de plata debitelor restante catre furnizori....si in general de angajamentele avute cu tertii inainte de asociere pana la stingerea (incetarea) acestora.

Trebuia sa transati problema cu firma de calcul pana la alipirea la asociatia 102, astfel incat sa nu complicati problemele celor care v-au primit.

Alte discuții în legătură

Contract firma repartitoare ionutdaniel10 ionutdaniel10 Va salut, Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti si de vreo 2 luni ne tot chinuim sa renuntam la repartitoare. Pe scurt, avem un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma ce mi-a montat repartitoarele cristiant1978 cristiant1978 Bună ziua, Vin si o cu o intrebare . Recent mi-am montat repartitoare in apartament ( ma obliga lege că nu mi-as fi montat in veci eu fiind fanul ... (vezi toată discuția)
Plata citire repartiroare andreeaene andreeaene buna ziua, acociatia blocului in care m-am mutat are contract pentru citirea repartitoarelor cu firma ista. eu sunt debransata si am centrala proprie si ... (vezi toată discuția)