avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract firma repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract firma repartitoare

Va salut,
Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti si de vreo 2 luni ne tot chinuim sa renuntam la repartitoare. Pe scurt, avem un contract pe 10 ani semnat cu firma techem in anul 2005. Dupa ce ne-am hotarat sa renuntam la repartitoare, (din 20 de locatari s-au strans 20 de semnaturi pt renuntare), s-a facut o cerere de reziliere a contractului catre firma , aceasta ne-a raspuns ca daca vrem sa reziliem sa platim vreo 5000 lei - contravaloarea citirii repartitoarelor pe urmatorii 3 ani. Am studiat contractul si neputand sa ne legam de vreo clauza de reziliere din contract, m-am gandit ( si asta va rog daca aveti cunostinta sa-mi spune-ti) la urmatorul lucru: contractul pe care il avem este semnat de firma techem cu asociatia de locatari formata din 3 scari si existenta la vremea aceea. Aceasta asociatie de locatari numai exista, fiecare scara transformandu-se in asociatie de proprietari, acum vreo 3-4 ani. Pot eu sa fac o adresa catre firma techem sa-i informez ca numai exista asociatia de locatari si ca avand in vedere acest lucru dorim semnarea unui nou contract cu prezenta asociatie de proprietari, renogociind in acelasi timp si contractul? Daca nu sunt de acord cu acest lucru contractul poate fi nul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 12:59, 22 Octombrie 2012
Notificati firma despre divizarea asociatiei mama,motiv pentru care este necesar incheierea de contracte noi
Daca nu mai exista persoana juridica identificata prin datele primei asociatii care este parte semnatara a contractului,pe cale de consecinta contractul este nul nemai avand beneficiar
Dar nu mai bine nu va legati la cap fara sa va doara?

Adica, nu mai bine va impartiti factura de caldura pe cota-parte indiviza si nu mai dati la calcul firmei prestatoare? Ea neavand obiectul muncii nici comision nu va va lua, deci nu pierdeti si nu castigati nimic intr-o asemenea situatie.
Lasati sa treaca cei 10 ani in acest fel si apoi declarati contractul incheiat printr-o notificare la firma.

La ce va foloseste rezilierea contractului inainte de termen? Sau aveti prea multa liniste si va trebuie putina adrenalina?
Sigur ca puteti sa faceti tot felul de scenarii cu care sa va plimbati prin judecatorie, dar nu stiu la ce v-ar folosi.
Tocmai ca nu vreau sa mă plimb prin judecătorii si vreau sa terminam problema prin rezilierea contractului. In cazul in care fac ce spuneti Dvs ne dau in judecată dacă nu le plătim contravaloarea citirii repartitoarelor si atunci nu avem nici chef nici bani sa ne plimbam prin tribunale.
Pai comunicati-le ca nu mai vreti sa vi le citeasca ei, ca le cititi dv.....si...nu le cititi, nu dati la calcul.
Mdea pai daca exista contract in care este specificat faptul ca ei se ocupa de citire cu pret per citire de repartitor .......

Alte discuții în legătură

Reziliere contract techem marian1109 marian1109 buna ziua as dori sa stiu si eu daca se poate rezilia un contract cu firma de repartitoare techem deoarece platesc enorm de mult caldura. Mentionez ca eu nu am ... (vezi toată discuția)
Contract reziliat cu techem Simonactin Simonactin Buna ziua, Va rog, un sfat. Asociatia de Proprietari din blocul in care locuiesc nu mai are contract de prestari servicii cu firma care citea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma prestatoare de servicii silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc unde Asociatia de proprietari caea un contract cu o firma pentru citirea repartitoarelor de caldura. ... (vezi toată discuția)