avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract firma repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract firma repartitoare

Va salut,
Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti si de vreo 2 luni ne tot chinuim sa renuntam la repartitoare. Pe scurt, avem un contract pe 10 ani semnat cu firma techem in anul 2005. Dupa ce ne-am hotarat sa renuntam la repartitoare, (din 20 de locatari s-au strans 20 de semnaturi pt renuntare), s-a facut o cerere de reziliere a contractului catre firma , aceasta ne-a raspuns ca daca vrem sa reziliem sa platim vreo 5000 lei - contravaloarea citirii repartitoarelor pe urmatorii 3 ani. Am studiat contractul si neputand sa ne legam de vreo clauza de reziliere din contract, m-am gandit ( si asta va rog daca aveti cunostinta sa-mi spune-ti) la urmatorul lucru: contractul pe care il avem este semnat de firma techem cu asociatia de locatari formata din 3 scari si existenta la vremea aceea. Aceasta asociatie de locatari numai exista, fiecare scara transformandu-se in asociatie de proprietari, acum vreo 3-4 ani. Pot eu sa fac o adresa catre firma techem sa-i informez ca numai exista asociatia de locatari si ca avand in vedere acest lucru dorim semnarea unui nou contract cu prezenta asociatie de proprietari, renogociind in acelasi timp si contractul? Daca nu sunt de acord cu acest lucru contractul poate fi nul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 12:59, 22 Octombrie 2012
Nu faceti citirea pentru ca ei nu va pot forta sa le cititi cu ei.
Ma rog, eu am alta firma la bloc si daca nu le-as da niciun semn de viata 5 ani, nu m-ar deranja.... De aceea v-am spus cele de mai sus. In contractul cu firma zice ceea ce spuneti si dv., ca se plateste un comision pentru citirea repartitoarelor si calculul caldurii.
In octombrie si aprilie noi nu facem citirea si nu am probleme cu firma, dar sunt convinsa ca nici daca n-as face citirea un an intreg, asa cum v-am spus, nu m-ar intreba de sanatate....
ionutdaniel10 a scris:
...pai daca exista contract in care este specificat faptul ca ei se ocupa de citire cu pret per citire de repartitor .....

Pai din cate spuneti asociatia dumneavoastra de proprietari nu are contract cu aceasta firma.
Ce va opreste sa nu-i bagati in seama si sa nu discutati cu ei?
Ati incheiat dumneavoastra ca asociatie de proprietari vreun contract cu acea firma?

Este vreo prevedere privind preluarea obligatiilor fostei asociatii de catre cele noi?
Daca doriti sa renuntati, probabil sunteti nemultumiti de facturile rezultate in urma montarii repartitoarelor.
Puteti sa veniti cu o "contraoferta" catre firma. Anularea contractului de catre dvs, cu plata unor despagubiri. Sa vedeti ce zice. Poate se mai linistesc.
Ia intrebati firma despre obligatia de a efectua echilibrarea hidraulica a instalatiei inainte de montarea repartitoarelor, despre erorile care apar din cauza neefectuarii ei. Proprietarii au dreptul de a fi informati, in mod complet, corect si precis, asupra caracteristicilor esentiale ale produselor si serviciilor oferite. Este interzisa montarea repartitoarelor fara acea echilibrare.
Nu exista nicio prevedere in sensul acesta, faza cu echilibrarea hidraulica o stiu, dar eu cred ca daca merg pe aspectul asta cu contractul pot termina mai repede cu ei.

M-am hotarat sa fac o adresa prin care sa le comunic ca asociatia de locatari cu care s-a semnat contractul nu mai exista si drept urmare contractul in cauza este nul, tinand cont si de vointa locatarilor care au semnat in procent de 100% pt. renuntarea la repartitoare.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Adriantot, moderator
Eu ziceam, asa, sa-i mai speriati un pic si cu asta, sa le mai taiati "avantul revolutionar", ar fi un motiv serios.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
darida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract techem marian1109 marian1109 buna ziua as dori sa stiu si eu daca se poate rezilia un contract cu firma de repartitoare techem deoarece platesc enorm de mult caldura. Mentionez ca eu nu am ... (vezi toată discuția)
Contract reziliat cu techem Simonactin Simonactin Buna ziua, Va rog, un sfat. Asociatia de Proprietari din blocul in care locuiesc nu mai are contract de prestari servicii cu firma care citea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma prestatoare de servicii silviu1975 silviu1975 Buna ziua, Am cumparat un apartament intr-un bloc unde Asociatia de proprietari caea un contract cu o firma pentru citirea repartitoarelor de caldura. ... (vezi toată discuția)