avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract reziliat cu TECHEM
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract reziliat cu TECHEM

Buna ziua,

Va rog, un sfat.

Asociatia de Proprietari din blocul in care locuiesc nu mai are contract de prestari servicii cu firma care citea repartitoarele de pe calorifer din ianuarie 2015.
In urma unei sedinte in bloc jumatate plus 1 din membri inscrisi in asociatia de proprietari a decis ca nu mai reînnoim contractul. Astfel, am depus la Techem o adresa in care le comunicam acest lucru.
Ieri, 02.12.2015 Techem a trimis un domn sa citeasca repartitoarele si ii punea pe locatari sa semneze un tabel in care acestia se obligau sa plateasca, caldura la pausal. Evident ca sunt cativa care inca vor repartitoare dar majoritatea a decis ca nu.
Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac pentru ca Techem sa nu mai procedeze asa, pentru ca noi in bloc nu mai vrem repartitoare. Techem din punctul meu de vedere face un abuz venind inca la usile oamenilor.
Alt aspect, dupa ce au pus pe usa blocului afis ca vin sa citeasca eu i-am sunat si le-am si scris un email in care ii rugam sa nu mai vina pt ca nu mai avem contract cu ei, dar bineinteles ca m-au ignorat si au venit. Situatia in condominiu este tensionata pt ca sunt doi trei care insista pe repartitoare si Techem le canta in struna.

Multumesc frumos,
S
Cel mai recent răspuns: fyeratanye , utilizator 11:39, 20 Decembrie 2015
Initial clarificati interesul majoritatii proprietarilor
Daca insa raman proprietari care doresc existenta repartitoarelor de cost,urmeaza ca acestia sa suporte c/v prestatii asigurate de firma
Multumesc mult!
Tehnic nu mai putem vorbi de un calcul corect: pentru a fi reprezentative trebuie ca 80% dintre locatari sa mearga pe sistemul repartitoarelor. Asa, ce se mai masoara?
Simonactin a scris:
Astfel, am depus la Techem o adresa in care le comunicam acest lucru.

In ce calitate ati facut acest demers? In urma hotararii majoritatii proprietarilor, presedintele asociatiei trebuie sa notifice firma ca renuntati la serviciile de citire, calcul..., pe baza repartitoarelor si asociatia reziliaza contractul.
Daca vine cineva de la firma acesat ori de la oricealta firma, e treaba lor dar nu-si vor primi banii de la asociatie si se linistesc. Presupun ca asociatia a avut contract cu firma si nu fiecare proprietar in parte, ca fiecare proprietar platea pana acum la asociatie acest serviciu si nu direct catre firma.

Presedintele asociatiei a depus o adresa prin care ii înștiințăm ca nu dorim reinnoirea contractului, adresa la care era anexata si lista proprietarilor, cu semnaturi, care sustineau acest lucru.

Un locatar din bloc, care nu are nicio calitate in asociatie a fost si a depus o contra adresa in care cere repartitoare. Numarul celor care doresc repartitoare este mai mic fata de cei care nu doresc...

Presupun ca o sa se linisteasca.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Renuntarea asociatiei la citirea repartitoarelor xciprian xciprian Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, in Berceni intr-un bloc cu 8 etaje, 50 apartamente pe scara, iar in apartament avem montate repartitoare de caldura cu ... (vezi toată discuția)
Contract firma repartitoare ionutdaniel10 ionutdaniel10 Va salut, Suntem o asociatie de proprietari din Bucuresti si de vreo 2 luni ne tot chinuim sa renuntam la repartitoare. Pe scurt, avem un ... (vezi toată discuția)
Problema asociatie locatari-> calcul caldura Hai-Hui Hai-Hui Salut, Am si eu o problema cu asociatia de locatari, mai exact cu Presedintele si Administratorul. Pe scurt: blocul nostru este contorizat cu ... (vezi toată discuția)