avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Achizitii intracomunitare. Obligativitate inscriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Achizitii intracomunitare. Obligativitate inscriere

Buna ziua,
Intrebarea mea este urmatoarea:
Am achizitionat pe o societate comerciala platitoare de TVA un antivirus din Olanda in valoare de 109 lei la data de 05.03.2013. Factura este facuta in lei. Societatea nu este inscrisa in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Este vreo problema? Am citit ca daca sunt achizitii sub 10000 euro nu e nevoie de inscriere in ROI. Societatea a demarat inscrierea in ROI dar va fi inscrisa de pe 19 martie 2013. Ce implica daca inregistrez factura? Primesc amenda, vine fiscul in control? Pentru ca tb sa declar in 390 in aprilie. Daca nu, sa -i rog sa-mi storneze factura.

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Tva prestari servicii intracomunitare razvandmn razvandmn Buna ziua, Societatea romaneasca A presteaza servicii( in Olanda) in agricultura (culege rosii) pentru societatea B olandeza.Cum se factureaza acest ... (vezi toată discuția)
Factura comunitara silviu68 silviu68 am facut o achizitie de licenta, antivirus romanesc, printr-o firma din Olanda, reprezentantul firmei Bitdefender. achizitia s-a facut cu plata prin card ... (vezi toată discuția)