Daca un inspector de munca refuza nejustificat sa constate si sa sanctioneze o contraventie savarsita de catre un angajator, cum poate fi totusi obligat ITM-ul sa constate si sa sanctioneze contraventia respectiva ?
PS am in vedere faptul ca instantele de judecata nu se pot substitui organului constatator si, pe cale de consecinta, nu pot obliga in mod direct ITM-ul sa constate si sa sanctioneze presuspusa contraventie
cum s-au petrecut faptele ? aţi depus vreo plângere şi v-a refuzat comunicându-vă în scris asemenea poziţie ? verbal ? Poate găsim o variantă cu care vă putem ajuta.
Si daca in acceptiunea ITM-ului acea fapta nu constituie contraventie ? ... Exista situatii in care un control al ITM-ului nu se lasa cu sanctiuni ... poate o astfel de situatie exista si in cazul dvs .....
fapta ilicita a angajatorului este refuzul de a incheia un contract de munca in forma scrisa cu subsemnatul (asta este, in mod clar, contraventie dar TREBUIE CONSTATATA !)
am sesizat ITM-ul
ITM-ul a refuzat sa constate si sa sanctioneze angajatorul ptr lipsa CIM scris
Am sesizat instanta de contencios si i-am solicitat sa oblige ITM-ul sa constate si sa sanctioneze contraventia
Instanta mi-a rerspins cererea pe motiv xca nu se poate substitui in atributiile inspectorului de munca
De aici nedumerirea mea : ce fac, totusi, ptr a fi sanctionat angajatorul (care nu poate fi sanctionat decat de catre ITM) ?
Lucru sambata
constantin25
Lucrez in cadrul unei societati cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. Contractul a fost incheiat pentru un program de lucru de 8 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Reclamatie itm
clala
Buna ziua,
Am inaintat o reclamatie la ITM pentru neinregistrare CIM la care am atasat ca dovada adeverinta de salariu si am primit urmatorul ... (vezi toată discuția)