avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cesiunea de creanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cesiunea de creanta

Vreau sa cesionez creanta pe care o detin la o societate (rezultata din imprumuturi pe care le-am facut in perioada in care eram asociat in respectiva societate) catre noul asociat pentru o suma modica de 1 euro.
Pot face lucrul acesta tinad cont ca acea creanta este in suma de 8.000 lei?
As vrea sa fac cesiune de creanta si nu donatie, caz in care ar trebui sa fie in forma autentica intrucat in codul civil imi spune ca prevederile referitoare la cesiunea de creanta cu titlu gratuit se completeaza cu cele referitoare la contractul de donatie.
As putea sa fac cesiunea de creanta la pretul modic de 1 euro?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
Aura2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aura2 , utilizator 15:43, 14 Martie 2013
Atata timp cat dumneavoastra sunteti creditor si considerati ca acesta este pretul cesiunii ... nu vad care e problema.
Nu uitati sa notificati debitorul cu privire la cesiune, dar atentie, daca acel credit era garantat cu vreo ipoteca, pentru opozabilitatea cesiunii si inscrierea in cartea funciara, cesiunea trebuie sa fie incheiata in forma autentica.
Succes!
nu era garantat cu nimic, erau doar imprumuturi pe care eu le-am facut societatii in calitatea mea de asociat de la acea vreme.
Cesionarea cu caracter oneros (1Euro ajunge) nu solicita autentificare notariala. Maxim o data certa. Debitorul (societatea comerciala, din cate inteleg) TREBUIE sa fie notificata despre cedarea drepturile de catre cesionar (noul creditor). Plata debitului se va face in aceleasi conditii pe care le-ati stipulat si dvoastra in contractul de imprumut PF-PJ.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model notificare cesiune de creanta cerveza123 cerveza123 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de notificare cesiune de creanta? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Ce este cesiunea, se poate revoca? alexberi alexberi O firma vrea sa cesioneze drepturile asupra unor terenuri pentru care are antecontracte de vanzare cumparare. Nu imi e clar ce inseamna cesiunea si cand se ... (vezi toată discuția)
Ce diferenta este intre retractul litigios si cesiunea de drept litigios ? muraruelena muraruelena ce diferenta este intre retractul litigios si cesiunea de drept litigios ? - sunt unic mostenitor - am probleme si nu pot sa fac acum mostenirea - pana a ... (vezi toată discuția)