avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie la proces verbal - introcmire, acte ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie la proces verbal - introcmire, acte necesare

in octombrie 2012 am avut un accident rutier pe A2. eu eram soferul si langa mine era sotia mea. era noapte si din cauza unui cauciuc explodat (de camion 15035 cm) care se afla pe banda mea de mers (banda 1) a trebuit sa virez brusc la stanga (banda 2) din cauza ca autoturismul era incarcat, greutatea m-a tras in parapetul din stanga, apoi am fost aruncat in parapetul din dreapta, iar stanga mai apoi oprindu-ma pe banda de urgenta. a fost deschis un dosar, iar in februarie 2013 am primit instiintare acasa( jud Bihor) ca a incetat urmarirea mea penala deoarece nu am fost dat in judecata de sotia mea, care suferise o lovitura usoara la cap in timpul accidentului. ieri 13.03.2013 am primit un proces verbal de la seful de post care a fost scris in 23.02.2013 in absenta mea. in pv scrie ca am pierdut controlul volanului si sunt penalizat cu 6 puncte care sunt inmultite cu 70 ron = 420. contestatia ar trebui s-o trimit la calarasi. va rog sa ma ajutati cu sfaturi in ceea ce priveste intocmirea contestatiei si actele necesare pt contestare a pv. multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: sebiilie , utilizator 17:38, 18 Martie 2013
In termen de 15 zile de la comunicarea PV daca apreciati util si necesar puteti formula plangere contravenionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Plangerea o redactati in 3 exemplare ,2ex le depuneti la judecatorie,un ex va ramane dvs-solicitati stampila de la arhiva instantei
Daca intelegeti sa comunicati plangerea prin corespondenta,solicitati mandat de confirmare
In ex care le adresati instantei depuneti in copie PV si alte documente pe care le apreciati necesare pentru judecarea plangerii dvs
as dori totusi sa-mi spuna cineva cu exactitate: 1) care sunt actele necesare la dosar
2) daca pot gasi pe undeva un formular tipizat
(sau sa fiu ajutat cu formularea plangerii)
as dori sa stiu cel putin: 1) ce acte trebuiesc depuse alaturi de contestatia scrisa si 2) cum ar trebui sa arate contestatia ( titlu, date personale, "declar urmatoarele: in data de... s-a produs accidentul nu din cauza faptului ca am pierdut controlul volanului, ci din cauza faptului ca pe carosabil se afla un obstacol - o bucata dintr-un cauciuc de camion explodat de 150cm pe 35cm conform declaratiilor din dosar de aceea eu contest aceasta contraventie aplicata; data, semnatura) ar fi ok daca as tine cont de aceste repere? si 3) unde sa trimit contestatia (judecatorie, tribunal)?
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
sebiilie, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele care se ataºeazã unei plângeri contravenþionale ºi taxa de timbru C.Geta C.Geta buna seara.in afara de pv-2ex ci -2ex contestatie -2ex ce alte acte sau taxe mai trebuiesc depuse la dosar pentru o contestatie a unui pv de ... (vezi toată discuția)
Accident auto pagubit Jwjwj Jwjwj Buna seara ! Acum 2 zile am fost implicat intr-un accident auto pe autostrada in care au fost implicate 4 mașini! Eu mă aflam pe banda 2 pastramd distant ... (vezi toată discuția)
Permis retinut 30z depasire pe linie continua i0n i0n va salut, in urma cu cateva zile mi-a fost retinut permisul pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua. Ce si cum s-a intamplat: ma aflam pe un DN ... (vezi toată discuția)