- SRL vanzare cu amanuntul online, emite factura catre X , in care introduce pe langa produse si rubrica transport in valoare de 10 lei .
Avand in vedere ca nu am casa de marcat pentru ca incasez doar prin banca sau ramburs si nu livrez eu direct catre client este corect sa introduc transport pe factura ?
Mentionez ca am incheiat contract cu curierat pt care achit contravaloarea transportului.
Nu este relevant faptul ca nu aveti casa de marcat, pentru a introduce in factura taxa de transport. Aceasta este de fapt un serviciu accesoriu operatiunii de livrare de bunuri pe care dvs. o prestati.
Avand in vedere natura acestei operatiuni(transport) care nu reprezinta o operatiune in sine(practic fara livrarea de bunuri, aceasta neexistand)consider ca cel mai corect ar fi reflectarea acesteia prin intermediul contului 708 Venituri din activitati diverse.
Din punct de vedere al prezentarii in situatiile financiare nu este relevant, deoarece aceste conturi(704,708) sunt cuprinse in acelas post din contul de profit si pierdere.
2 nelamuriri
Victorius
Buna seara
Doresc sa infiintez o firma cu activitate principala 4791 (magazin online) si cu cateva activitati secundare. Voi livra produsele comandate pe ... (vezi toată discuția)
Despre chirii
ramolex
Buna ziua!
Luna aceasta firma noastra a semnat cu un client un contract de inchiriere a unui spatiu comercial, pe un an de zile, cu posibilitate de ... (vezi toată discuția)