avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire conturi bancare in \\"calitate\\" de garant ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire conturi bancare in "calitate" de garant ipotecar

In 2007 am contractat un credit bancar persoane fizice punand ca ipoteca casa
parintilor mei.
Incepand cu anul 2011 am fost pus in imposibilitatea de a mai putea sustine ratele lunare.Drept urmare,in noiembrie 2012 se incuvinteaza executarea silita.
Contractul de credit bancar este intre:
-Banca......,reprezentata prin XY (director sucursala) si prin ZX (ofiter credit),denumita in continuare "banca"

si

-Dl.ER(subsemnatul).........,denumit in prezentul contract "imprumutat"
-Dl.TR(tata)........................,denumit in prezentul contract "garant ipotecar"
-Dna.SR(mama).................,denumit in prezentul contract "garant ipotecar"

Astazi ,cei doi garanti ipotecari au avut surpriza sa le fie poprite conturile in care primesc pensia.
Nu este un abuz din partea executorului judecatoresc?
Garantii ipotecari nu raspund doar in limita ipotecii???
Va recomand sa mergeti la sediul executorului si sa solicitati dosarul executional spre a-l studia. Totodata, solicitati-i sa constate calitatea doar de garanti ipotecari ai parintilor Dvs. si sa dispuna indreptarea erorii materiale, precum si ridicarea oricarei popriri dispuse asupra conturilor sau veniturilor acestora ( in situatia expusa de Dvs. nu se justifica nici macar mentinerea popririi doar pentru 1/3 parte din pensia lunara neta a acestora )
Daca aveti dubii privind intelegerea de catre executor in mod just a situatiei, mergeti insotit de un avocat. Nu uitati, ca orice act de executare se poate contesta in instanta in termen de 15 zile de la comunicare sau afisarea la domiciliu, de catre orice persoana interesata.
Banca a primit instiintarea pe data de 08.03.Parintii au aflat pe data de 14.03.Nu au primit nici o comunicare la domiciliu.In cazul acesta ....15 zile fata de care data????

orice act de executare se poate contesta in instanta in termen de 15 zile de la comunicare sau afisarea la domiciliu, de catre orice persoana interesata.


... este evident ca "persoana interesata" sunt parintii dvs.; deci termenul de 15 zile se calculeaza in raport de comunicarea catre acestia!!!!


:luck:


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a ... alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Am un credit ipotecar pe un apartament. În caz de neplata a obligațiilor, în ce ordine se recuperează sumele? Adică executarea silită a imobilului și ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)