avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... solicit ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

solicit ajutor

Salutare am o intrebare, unde poate fi reclamat angajatorul in cazul nerespectari contractului de munca???acesta refuza plata salariului odata ce a primit preavizul de la angajat si aduce injurii, amenitarii angajatuluiX-( vamultumesc
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 14:37, 15 Martie 2013
Pentru nerespectarea legislatiei muncii un angajator poate fi reclamat la Inspectia Muncii si/sau ITM .. pentru amenintari , salariatul se poate adresa Parchetului si/sau Politiei.

De asemenea, neplata poate face obiectul unei actiuni in instanta impotriva angajatorului.
ITM
in ce sens, refuza?A fost depasit termenul prevazut in contract pentru lichidarea lunii in cauza?Ex. daca salariatul si-a dat demisia in februarie, lichidarea lunii februarie este in martie, si nu aprimit lichidarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia fara preaviz & problema itm anybodi anybodi Buna ziua. In urma unei sesizari catre ITM in legatura cu intarzierea/neplata salariului a angajatorului am primit un raspuns vag care include cateva articole ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu litera i... ce pot sa fac?ajutor boamba_klaudiu boamba_klaudiu Buna Seara ! Problema mea este urmatoarea : Astazi nu m-am prezentat la servici ci doar am fost sa depun solicitarea de incetare a activitatii incepand cu ... (vezi toată discuția)
Obligatie la locul de munca! nykolae nykolae azi sotia vrea sa isi dea demisia de la un loc de munca....sefa iei ia sarit cu cele 20 de zile preaviz!Ce poate sa faca sau cum sa isi dea demisia la zi fara ... (vezi toată discuția)