Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat, va rog?
O societate care nu a depasit pragul stabilit pentru a ramane la 16% a devenit binenteles platitoare de 3 % din 1 februarie.. I-am depus 010 aferent, i-am facut cele doua 101 pe dec.2012 si ian 2013, etc...
Problema este ca la inceputul acestei luni ( martie ) a emis facturi care depasesc plafonul de 65.000 eur.
Este clar ca de la 1 aprilie va aplica din nou vechiul sistem de 16%. Fiind trimestrial, pana in 25 aprilie va trebui sa depun 100 aferent trim I, cu 3%, chiar daca a depasit in martie plafonul?
In alta ordine de idei, daca in trim II 2013 iese pe pierdere, pot sa compensez in vreun fel impozitul datorat?
Vechiul sistem se va aplica incepand cu trimestrul in care s-a depasit limita,deci cu trimestrul I,conform art.112^6 din Codul fiscal. In baza aceluiasi articol,nu trebuie sa depuneti declaratia 100 pentru trim.I cu 3%,ci va trebui sa depuneti 100 cu 16%.
Impozit profit
lidiao
Buna ziua,
daca in 2012 am avut o CA de peste 100.000 eur, in continuare sunt platitor de impozit pf in 2013, daca in primele doua trimestre am fost pe ... (vezi toată discuția)