avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Cum se declara 100 in aprilie pentru o societate ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Cum se declara 100 in aprilie pentru o societate devenita micro de la 1 februarie dar care a depasit plafonul in martie ?

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un sfat, va rog?
O societate care nu a depasit pragul stabilit pentru a ramane la 16% a devenit binenteles platitoare de 3 % din 1 februarie.. I-am depus 010 aferent, i-am facut cele doua 101 pe dec.2012 si ian 2013, etc...
Problema este ca la inceputul acestei luni ( martie ) a emis facturi care depasesc plafonul de 65.000 eur.
Este clar ca de la 1 aprilie va aplica din nou vechiul sistem de 16%. Fiind trimestrial, pana in 25 aprilie va trebui sa depun 100 aferent trim I, cu 3%, chiar daca a depasit in martie plafonul?
In alta ordine de idei, daca in trim II 2013 iese pe pierdere, pot sa compensez in vreun fel impozitul datorat?

Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 21:49, 15 Martie 2013
Vechiul sistem se va aplica incepand cu trimestrul in care s-a depasit limita,deci cu trimestrul I,conform art.112^6 din Codul fiscal. In baza aceluiasi articol,nu trebuie sa depuneti declaratia 100 pentru trim.I cu 3%,ci va trebui sa depuneti 100 cu 16%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit micro/impozit profit ada2112 ada2112 Buna ziua! Sunt microintreprindere .Daca in luna februarie 2013 am venituri ce depasesc cei 65.000 eur , platesc 16 % pentru trim I (ma transform in platitor ... (vezi toată discuția)
Impozit profit lidiao lidiao Buna ziua, daca in 2012 am avut o CA de peste 100.000 eur, in continuare sunt platitor de impozit pf in 2013, daca in primele doua trimestre am fost pe ... (vezi toată discuția)
Iesirea din sistemul micro Herra_ Herra_ \\"Impunerea microintreprinderilor care realizeaza venituri mai mari de 65.000 euro Daca in cursul unui an fiscal o microintreprindere realizeaza venituri mai ... (vezi toată discuția)