avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de mediu

Buna seara
Cumnatul meu a decedat in ianuarie 2012 . A avut o masina . Nu s-a facut succesiune . Daca se face succesiune acum , se plateste timbru de mediu ? Precizez ca nu a vut taxa de mediu sau de prima inmatriculare intrucat a fost achizitionata de el , la mana a doua in 2007 iar ea este fabricata in 2004 .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:53, 15 Martie 2013
Conform art. 8 din OUG nr. 9 / 2013 privind timbrul de mediu, timbrul nu se plăteşte atunci când autovehiculele sunt "lit. e) dobandite prin mostenire, in cazul in care aceasta a intervenit in intervalul de 2 ani de la data deschiderii succesiunii".

Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto pentru autoturism dacia dobandit prin mostenire Popesku Popesku Buna ziua , am mostenit o Dacia de la tatal meu care a decedat . Mai am un frate si masina vreau sa o inmatriculez pe numele meu dar trebuie platit timbrul de ... (vezi toată discuția)
Completare cerere de restituire taxa auto elina20099 elina20099 Buna ziua. Conform certificat de mostenitor , am mostenit un autoturism ,in urma decesului tatalui meu. Am gasit cerere model, catre Administratia Finantelor ... (vezi toată discuția)
Timbrul verde costion costion am si eu un renault de inmatriculat.mai pot inmatricula pe partaj? am inteles ca ar mai merge pana la 1 sept.sunt progr la rar pe 19 aug. asi avea timp daca ... (vezi toată discuția)