avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diferente de curs valutar si salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diferente de curs valutar si salarii

Buna ziua,

Am nevoie de o lamurire in legatura cu plata salariilor/bonusurilor care original sunt in euro.

Firma in care lucrez foloseste ca moneda euro, pe care il transforma in ron. Pentru ca e dificil sa recalculeze toate veniturile in fiecare luna in functie de fluctuatiile de curs valutar din acea luna, s-a stabilit un curs la inceputul anului 2012 pe baza caruia s-au facut toate platile.

Pentru ca valoarea euro a crescut anul trecut fata de cursul stabilit, au angajatii in mod legal dreptul la o rambursare a diferentei de curs pentru veniturile obtinute in anul 2012? De exemplu daca a fost stabilit un curs de 4.2 eur-ron, iar valoarea medie pe 2012 a fost 4.45, au angajatii dreptul sa le fie rambursata diferenta de 0.25 ron per euro obtinut?

Am cautat informatii in codul muncii insa nu am gasit, daca m-ati putea sfatui cu informatii si eventual resurse unde pot gasi aceasta informatie v-as fi recunoscatoare.

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 09:35, 16 Martie 2013
In mod normal, in CIM ar trebui sa se precizeze ca plata se face in lei, la cursul de schimb din ziua platii.Daca s-a stabilit o alta modalitate de stabilire a cursului de schimb, cu acordul salariatilor, atunci se va folosi aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare grafic de rambursare credit ipotecar ContSters185853 ContSters185853 Prin semnarea prezentului document, Imprumutatul declara ca a luat la cunostinta ca: 1. Valoarea ratei lunare poate fi afectata de anumiti factori externi (de ... (vezi toată discuția)
Credit ron in derulare la momentul trecerii la moneda unica europeana storm85 storm85 Ce se va intampla cu creditele in lei cand vom trece la euro in conditiile in care ne aflam sub perioada contractuala si nu dorim sa semnam un act aditional ... (vezi toată discuția)
Calculul dividendelor pentru facturi in euro, cursul de schimb de pe factura sau cursul de schimb la incasare? Catalin9871 Catalin9871 Salutari, Am facturat unui client din UE 15.000 EUR. Cursul de pe factura (din ziua facturarii) este 1 EUR = 4.9244 Lei, adica 73866 RON Cand banii au ... (vezi toată discuția)