avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Companie din SUA - deschidere sucursalã în România, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Companie din SUA - deschidere sucursalã în România, modalitate

Bună ziua,

Aș vrea să aflu dacă o companie înregistrată în SUA poate să deschidă o sucursală în România, având în vedere că va fi nevoie să se închirieze un sediu, să se angajeze niște oameni care desfășoară o activitate.

Am luat legătura cu două companii specializate în consultanță pentru înființarea de companii noi și am două răspunsuri care se contrazic.

- Prima companie îmi spune că este posibil, vor trebui depuse actele la Finanțe pentru autorizare și vom primi răspuns (aprobare sau nu) în 30 de zile. După autorizare urmează să plătim o taxă pentru autorizarea operațiunilor (plătită anual) și o alta gen normă de venit.

- A doua companie îmi spune că este imposibil ca o companie din SUA să deschidă o sucursală în România fără ca aceasta să aibă o entitate juridică aici; în sensul ăsta îmi recomandă o filială.

Pentru că sunt mulți oameni specializați pe forum, aș vrea să știu care este situația în realitate?

Mulțumesc,
D.
Cel mai recent răspuns: filast , utilizator 09:48, 18 Martie 2013
Depinde ce doriti sa faceti. Daca intentionati o activitate comerciala directa, trebuie sa aiba personalitate juridica si fiscala romaneasca. Daca faceti doar prospectari de piatza (marketing) sau lobby ptr posibili importatori, altzii decat dvoastra, si va acoperiti cheltuielile din ce va aloca US, puteti functiona ca reprezentanta. In acest din urma caz se plateste o taxa unica, fara legatura cu vreun indicator economic.
Compania din SUA produce software.

Pentru compania din SUA lucrează, ca și contractori, două persoane din România, pe bază de contract comercial -- persoanele sunt PFA. În cazul în care deschidem o reprezentanță aici, ar putea veni aceste două persoane (în viitoar posibil și altele) să își desfășoare activitatea la sediul reprezentanței? Menționez că vor rămâne in continuare ca PFA și contract direct cu compania mamă din SUA.

Mulțumesc,
D.
Primul raspuns e cazul reprezentantei, cu angajati aici, sediu , etc.Urmatorul se refera la o alta forma de organizare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
avvalentina, utilizator
inchiriati pe persoana fizica (A sau nu) un sediu corespunzator in care sa se adune PFA-urile respective si dati drumul la treaba!
Mulțumesc pentru răspunsuri.

Totuși, nu îmi este 100% clar, o companie care nu e înregistrată în România poate sau nu să deschidă o sucursală în România? Există o altă formă de organizare care s-ar preta? Există probleme legale dacă urmez sugestia utilizatorului shomo și închiriez un spațiu pe PF unde să vină și celelalte PFA să lucreze împreună?

Mulțumesc,
D.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sediu permanent Alexander88 Alexander88 Se considera ca o persoana fizica de cetatenie romana(cu domiciliul in romania)care tranzactioneaza online actiuni(printr-un SSIF)pe piata de capital din ... (vezi toată discuția)
Firma din ue - sediu in romania mik_zoltan mik_zoltan Buna ziua, Colaborez cu o firma de traduceri dintr-o alta tara din UE. Firma respectiva vrea sa-si infiinteze un office in Romania pentru a angaja traducatori ... (vezi toată discuția)
Procedura infiintarii reprezentantei ionutanton777ro ionutanton777ro In practica, ma intereseaza cat de facila sau anevoioasa este procedura infiintarii unei reprezentante (a unei asociatii straine in Romania). Redau aici ceea ... (vezi toată discuția)