avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare la locul de munca - posibilitati, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare la locul de munca - posibilitati, recidivist, trafic de droguri, apel

Buna ziua,
La varsta de 19 ani am primit o pedeapsa de 10 luni de inchisoare cu suspendare pentru furt. Dupa 2 ani am fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru trafic international de droguri (cannabis). Inca nu expirase condamnarea anterioara.
Acum dosarul se afla la Curtea de Apel pentru a mai reduce din pedeapsa si pentru a dovedii ca trebuie sa beneficiez de injumatatirea pedepsei (art. 16) intrucat am cooperat.
Intrebarea mea catre dumneavoastra este daca exista vreo posibilitate sa execut munca in folosul comunitatii in loc de pedepsa cu inchisoarea in condiitile in care voi primii mult sub 5 ani de inchisoare ? Daca exista vreo sansa as putea dovedii ca sunt apt de munca si mai ales, ca este nevoie de ajutor la primaria comunei unde locuiesc.
Cel mai recent răspuns: wadafac , utilizator 21:11, 16 Martie 2013
Executarea pedepsei la locul de munca este putin cazuta in desuetudine, adica nu se mai aplica.
Avand in vedere gravitatea faptei, precum si faptul ca ai savarsit-o in perioada termenului de incercare, trebuie sa iei in calcul o pedeapsa cu executare efectiva in regim de detentie.
Nu exista in codul penal romanesc notiunea de "pedeapsa munca in folosul comunitatii"

Avand in vedere starea de recidiva, cu siguranta modalitatea de executare a pedepsei va fi regimul de detentie.
Dar, exista posibilitatea ca dupa ce ajungi la penitenciar sa soliciti sa iesi la munca, astfel vei putea iesi mai repede din inchisoare, indeplinind fractia necesara pentru a intra la comisia de eliberare conditionata.
Pentru a iesi la munca este nevoie sa imi gasesc singur un angajator sau se v-a ocupa conducerea penitenciarului de acest aspect. Am inteles ca la 3 zile de munca se scade o zi din pedeapsa este adevarat ? Multumesc pentru ajutorul acordat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2013
wadafac, utilizator
functie de comportamentul dvs si de necestitatile penitenciaruylui precum si de posibilitatile de a scoate detinuti la munca , in cazul in care veti fi condamnat la pedeapsa inchisorii de pana in 10 ani va trebui sa executati 2/3 din pedeapsa din care se vor scade zilele considerate castigate pe baza muncii prestate.
depinde ce fel de munca veti presta.
se poate castiga de la 5 pana la 12 zile pe luna.
daca mergeti si la cursuri ,scrieti o carte, inventati ceva ce va fi brevetat .......dar nu puteti beneficia de liberare conditionata mai devreme de executarea unei jumatati din pedeapsa.
Am inteles va multumesc pentru timpul acordat. Oricand aveti nevoie de ajutorul meu dati un mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare definitiva-executare pedeapsa - IULIA - IULIA Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema:o persoana a fost condamnata printr-ohotarare definitiva la 2 ani si 8 luni inchsoare-infractiune pe ... (vezi toată discuția)
Calculare pedeapsa cretzoolicy cretzoolicy Buna ziua, am un prieten recidivist care a primit o condamnare de 3 ani la care s-a adaugat o coada de alti 3 ani. Cum se calculeaza aceasta pedeapsa, se pun ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua dumneavoastra ma intrebati cat are sotul meu de cand este arestat .are 7 luni pana acum .dar sotul meu nu este condamnat pentru 5 ani cum ati ... (vezi toată discuția)