Buna ziua,
Pot cere restituirea TVA-ului platit in Italia la achizitionarea de marfa? Sunt SRL platitor de TVA inscris in ROI. Intreb pentru ca stiam ca la achizitionarea (de exemplu) a unei masini din UE se face in Romania o cerere de restituire a TVA-ului. Se poate la fel si cu marfa? Comerciantii italieni nu au vrut sa-mi factureze din start fara TVA.
Stabiliti daca produsul achizitionat este supus unei exceptii d.p.d.v al tva,poate ca bunul trebuia impozitat in Italia.Fie nu a stabilit ca sunteti inreg in serviciul VIES si a considerat ca nu trebuie sa factureze fara tva, neavand un cod valid.
Chiar daca factura pe care o detineti are tva va trebui sa o tratati ca pe o achizitie intracomunitara si sa-i aplicati tratamentul adecvat(taxarea inversa) baza fiind valoarea marfii inclusiv tva din Italia, sa o declarati in D390
Am cumparat haine din Italia care au fost facturate cu tot cu tva 21% la ei. Nu au acceptat sa-mi dea fara tva. cum verific daca ei sunt inscrisi in ROI, pentru ca eu sigur m-am inscris. Pot sa-i determin sa-mi factureze fara tva? ei ce ar trebui sa scrie la tva? taxare inversa?
pentru ai verifica urmariti linkul[ link extern ]
ce fel de haine ati achizitionat?
daca ati achizitionat second hand atunci au procedat corect si le-au taxat in Italia
Poate fi vorba de transportul acestor haine, vanzatorul nu poate face dovada ca marfa lui paraseste Italia , atunci aplica tva Italia.A considerat-o o operatiune efectuata pe piata din Italia.