avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Import dintr-o tara membra UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Import dintr-o tara membra UE

Buna ziua, mi-am deschis un SRL, comert cu amanuntul pe internet, si intentionez sa aduc haine din Spania, pe care apoi sa le vand in magazinul on line. Intrebarea mea este, trebuie sa depun D 010 la infiintare si ce sa trec in vectorul fiscal: stiu ca trebuie sa ma inregistrez in ROI, dar pentru asta trebuie sa fiu platitor de TVA?
Sa zicem ca primesc primul transport de marfa si factura aferenta, factura e cu taxare inversa si fac 4426=4427?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:40, 30 Septembrie 2013
trebuie sa depuneti la finante un dosar pentru inregistrarea in scopuri de tva.
dupa aceste demersuri va veti inregistra in R.O.I. si veti aplica taxare inversa la facturile primite din spania.

in situatia de fata, ca neplatitor de tva, puteti achizitiona marfa in limita a 10.000 euro/anual, iar factura din spania va contine tva pe care-l veti include in costul marfii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa STOICA MADALINA STOICA MADALINA BUNA ZIUA. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Daca sunt PJ inregistrata in scopuri de TVA in Romania si cumpar un bun ( ex: masina) de la o PJ ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara vioop vioop Un platitor de tva face o achizitie din Spania pentru un dispozitiv . Cum va primi factura stiind ca furnizorul este platitor de tva? El este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)