avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... tva achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

tva achizitie intracomunitara

Un platitor de tva face o achizitie din Spania pentru un dispozitiv . Cum va primi factura stiind ca furnizorul este platitor de tva? El este obligat sa factureze cu sau fara tva? Cum este mai avantajos pentru mine? Care sunt inregistrarile aferente?Care sunt obligatiile mele fiscale in cazul acesta(declaratii fiscale)? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vioop , utilizator 16:43, 29 Ianuarie 2013
Furnizorul va factura fara tva. Dvs. veti transmite furnizorului codul valid de tva si-i veti cere codul lui valid de tva. (v-as sugera si sa-l verificati)
2...= 401
4426=4427
Obs. trebuie sa fiti inregistrat in ROI.
In cazul in care furnizorul din Spania ( deci din UE) este platitor de tva,factura emisa catre dvoastra este fara tva,veti face taxare inversa (4426-4427).Aveti obligatia sa declarati achizitia intracomunitara in declaratia recapitulativa 390 VIES.
multumesc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Procedura tva rat maria rat maria Buna ziua Lucrez la o firma privata care are un contract pentru acordarea unei finantari nerambursabile , pe programul POS CCE , la care TVA este ... (vezi toată discuția)