Stiu ca azi notariatele pot sa se ocupe de intabulare, in urma unei tranzactii imobiliare.
In cazul unui contract incheiat la un notar din Bucuresti pentru o proprietate din alt judet (Brasov), notarul din Bucuresti poate rezolva intabularea, sau trebuie ales un notariat din localitatea/judetul in care se afla proprietatea?
Notarul care va autentifica vanzarea este OBLIGAT sa se ocupe de intabularea dreptului in cartea funciara in favoarea dobanditorului. Aceasta obligatie reiese din art. 35 din Legea 7/ 1996 republicata.
Nu este relevant unde este notarul si unde este imobilul, toate actele se transmit pe fax si prin posta si se rezolva in termenul legal (intabulare proprietate fara ipoteca - 9 zile lucratoare, intabulare proprietate si ipoteca - 3 zile lucratoare).
Intabulare apartament
ibiss
Buna ziua,daca ma poate lamuri cineva intr-o problema,am cumparat un apartament in provincie respectiv in Brasov tranzactia fiind facuta in Bucuresti la notar ... (vezi toată discuția)
Termen intabulare
ibiss
Revin cu acelasi subiect, sper sa fiu m-ai explicit ,daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ,cum sa procedez si ce sa cer notarului la care am facut o ... (vezi toată discuția)