Revin cu acelasi subiect, sper sa fiu m-ai explicit ,daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ,cum sa procedez si ce sa cer notarului la care am facut o tranzactie imobiliara respectiv ,am cumparat un apartament in data de 10 ianuarie 2017 si nici pana acum nu am obtinut intabularea si extrasul de carte funciara.Am obtinut numai intabularea cu ipoteca si extrasul de informare este din data de 20.01.2017 - Se intabuleaza dreptul de proprietate cu titlul de drept cumparare ca bun comun mod dobandire conventiein cota de 1/1asupra A1 in favoarea....casatorit cu...sub B3 din cartea funciara....Brasov.La litera B Partea a II a scrie Intabulare drept de proprietate cu titlul de drept cumparare ca bun comun,dobandit prin Conventie cota actuala 1/1 Nume Prenume ,referinte A1 iar la litera C Partea III a Sarcini ,Intabulare drept de Ipoteca Legala valoare ... reprezentand restul de pret ramas neachitat -Nume Prenume[ Vanzator ] ,referinte A1 .Mentionez ca am achitat apartamentul prin OP in contul vanzatorului la aceiasi banca comuna, l-am prezentat notarului care apoi mi-a inmanat contractul de VCin aceiasi zi 10.01.2017 cu mentiunea ca trbuie sa-l inregistrez in termen de o luna la primarie .Cum este posibil asa ceva cand eu am achitat apartamentul in aceiasi zi in care am semnat contractul de VC. sa obtin o intabulare cu ipoteca Ce ma sfatuiti sa fac in continuare deoarece notarul nu vrea sa-mi spuna nimic .Mentionez ca VC s-a facut in Bucuresti dar apartamentul este in brasov.Va multumesc anticipat
Daca apartamentul a fost achitat integral la data semnarii contractului de vanzare cumparare (fara rest de pret, fara credit, fara nimic) vanzatorul trebuie sa mearga la orice notariat si sa dea o declaratie ca a primit toti banii.
Cu acea declaratie, mergeti la Cartea funciara si radiati ipoteca.
Intabulare apartament
ibiss
Buna ziua,daca ma poate lamuri cineva intr-o problema,am cumparat un apartament in provincie respectiv in Brasov tranzactia fiind facuta in Bucuresti la notar ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren
lillyian20
Buna ziua, daca se poate sa ma ajutati , doresc sa cumpar un teren in spatele casei mele,am fost la Cartea funciara si am solicitat un extras CF,in urma ... (vezi toată discuția)