Buna ziua.
Am avut o societate comerciala pe care eu am infiintat-o in timpul casniciei cu fosta mea sotie. Dupa un timp de la infiintarea acesteia am luat ca asociat cu procent de 50% pe fosta sotie fara ca aceasta sa aduca vreun aport financiar in societate (gandind la acel moment ca daca printr-o intamplare nedorita devin in incapacitatea de a desfasura activitatea, ea- fosta sotie sa poata derula operatiunile desfasurate de firma mai departe) In cadrul societatii am activat doar eu semnand contracte, ocupandu-ma efectiv de toata activitatea. Ulterior aceasta a intentat actiune de divort recasatorindu-se cu patronul societatii unde lucra la acel moment. Am dizolvat societatea comerciala unde noi doi eram asociati(bineinteles cu acordul acesteia). Acum dupa dizolvarea societatii intentioneaza sa intenteze actiune in instanta, dorind sa verifice activitatea firmei unde si eu si ea am fost administratori cu drepturi depline in luarea deciziilor si cu drept de semnatura in banca. Mentionez ca contractele incheiate de societate cu furnizorii de produse precum si cu clientii societatii au fost semnate exclusiv de mine. Motivul intentarii acestei actiuni in instanta este acela ca eu am pretins fostei sotii o parte din economiile pe care le-am realizat din veniturile firmei. Intrebarea mea este daca acum dupa ce societatea a fost dizolvata (cu acordul fostei sotii si actionar ) se mai poate intenta actiune in justitie.
Exista interventia prescriptiei referitor la orice actiune (dar nu ati oferit date concrete) .
Nu ati precizat daca firma a fost si LICHIDATA si RADIATA ( dizolvarea este doar prima etapa) si ce s-a intamplat cu activele firmei in urma lichidarii si a redierii.
Este interesant de stiut temeiul in baza caruia s-a facut dizolvarea - art. 235 sau art. 227 lit. d din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale si evident care este starea ei actuala?
Daca temeiul este art. 235, procedura se desfasoara fara lichidator, in hotararea de dizolvare asociatii de comun acord urmand sa stabileasca modul de lichidare al societatii si de impartire a activelor ramase.
Daca temeiul dizolvarii este art. 227 lit. d, lichidarea se face in conformitate cu art. 237 alin. 6-10 din Legea nr. 31/1990 - asociatii sau orice persoana interesata avand posibilitatea sa solicite numirea unui lichidator in termenul prevazut de articolele indicate.
SOCIETATEA A FOST RADIATA, in conf. cu art 1,2 si 6 din oug 116/2009 aprobata cu modificari si completariprin legea 84/2010, cu prevederile legii 31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Legii 26/1990republicata. societatea nu detine terenuri sau cladiri. singurul obiect mai valoros a fost un autoturism care a fost vandut la valoarea din contabilitate in valoarea de 8000lei , bani cu care s-au platit facturile catre furnizori
Prevederile OUG 116/2009 confera in principal competenta de solutionare a cererilor pentru inregistrarea in registrul comertului, temeiul fiind insa in Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale. Asadar care este articolul din Legea nr. 31/1990?
Dizolvare s.a.
ENGFULL
dizovare fara lichidare ..... ce reprezinta ? ce lege reglementeaza procedura
dizolvare cu lichidare ...... - // -
care este diferenta intre aceste 2 ... (vezi toată discuția)